Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Στήριξη των εταιρειών κατασκευής εκθετηρίων, εταιρικών εκδηλώσεων και των γραφείων διοργάνωσης συνεδρίων και εκδηλώσεων

 Στήριξη των εταιρειών κατασκευής εκθετη...

Ζητούν οι εκπρόσωποι του κλάδου από την κυβέρνηση

Την στήριξη των εταιρειών κατασκευής εκθετηρίων, εταιρικών εκδηλώσεων και των γραφείων διοργάνωσης συνεδρίων και εκδηλώσεων, ζητούν οι εκπρόσωποι του κλάδου από την κυβέρνηση. Με επιστολή τους προς τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Βιομηχανίας και Εμπορίου, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας, παρουσιάζουν την ζοφερή κατάσταση στον κλάδο και ζητούν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης.

Όπως αναφέρουν, στην χώρα μας έχουν ήδη ακυρωθεί μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, και δεκάδες ιατρικά συνέδρια με πρωτογενές αποτύπωμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Με σχετική ανακοίνωση γνωστοποιείται ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Εκθεσιακών Υπηρεσιών και Events (International Federation of Exhibition and Events Services) έχει ήδη ζητήσει με επιστολή της από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, αλλά και τους αρμόδιους Επιτρόπους, μέτρα για τη στήριξη των οργανωτών εκθέσεων, των εκθεσιακών κατασκευαστικών εταιριών, και άλλων εταιριών σχετικών με τον κλάδο «για την αποφυγή χρεωκοπίας αλλά και την προετοιμασία, μέσω των εκθέσεων και συνεδρίων της οικονομικής ανάρρωσης. Τα μέτρα που ζητούνται περιλαμβάνουν την οικονομική ενίσχυση του κλάδου με τη μορφή επιχορηγήσεων, τη διευκόλυνση στη ρευστότητά τους, την προσαρμογή στα νέα δεδομένα της εργασίας, την αναστολή πληρωμών κ.α.»

Παράλληλα, όλες οι ενώσεις οργανωτών εκθέσεων στην Ευρώπη (Ιταλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, κ.α.) μαζί με την IFES, έχουν αιτηθεί μέτρων στήριξης και αναμένουν αποφάσεις από τις εθνικές τους κυβερνήσεις.

Με βάση τα παραπάνω και με σκοπό την αποφυγή πτωχεύσεων στον κλάδο και την παραμονή των εργαζομένων στις θέσεις εργασίας τους, σημειώνεται ότι οι εταιρείες πρέπει να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλα εκείνα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, που θα οδηγήσουν τον κλάδο στην ομαλή επανεκκίνηση του, διασφαλίζοντας παράλληλα τη λειτουργία του που ενισχύει την οικονομία της χώρας, μέσω των επιστημονικών συνεδρίων και εκδηλώσεων και των εμπορικών εκθέσεων, αλλά και του συνεδριακού τουρισμού.

Μέχρι να γίνει αυτό, και μέχρι την επιστροφή μας στη βιωσιμότητα και στη βιώσιμη ανάπτυξη, όταν η κανονικότητα επέλθει, και την προετοιμασία και προσαρμογή μας στις υγειονομικές διαδικασίες που θα τεθούν από τους ειδικούς της χώρας, με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, οι εκπρόσωποι του κλάδου ζητάνε τα ακόλουθα:

* Να δοθεί επιδότηση της μισθοδοσίας του προσωπικού, σε δυο φάσεις:

α. με επίδομα μέχρι την ολική άρση των μέτρων.

β. με επιδότηση 100% των μισθών (σύμφωνα με την μισθοδοσία του 2019) για έξι μήνες μετά την άρση των μέτρων.

* Να δοθεί άτοκο δάνειο με εγγύηση Δημοσίου, ίσο με το 30% του μέσου όρου του τζίρου των τριών τελευταίων ετών, με 6 μήνες περίοδο χάριτος από την άρση των μέτρων και αποπληρωμή σε βάθος πενταετίας, με δικλείδες ασφαλείας για το κράτος, τύπου ΕΣΠΑ.

* Αναστολή πληρωμών των ήδη ρυθμισμένων δόσεων προς το Δημόσιο, μέχρι την ολική άρση των μέτρων και υπαγωγή τους σε νέες ρυθμίσεις των 120 δόσεων.

* Αναστολή των τρεχουσών φορολογικών πληρωμών (ΦΠΑ, ΦΜΥ) μέχρι την ολική άρση των μέτρων και υπαγωγή και αυτών σε νέες ρυθμίσεις των 120 δόσεων.

* Να μην καταβληθεί προκαταβολή φόρου για το 2020.

* Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος (αρθ.31 ν.3986/2011).

* Να γίνει επιδότηση 100% του ενοικίου όλων των εγκαταστάσεων μέχρι την ολική άρση των μέτρων.

* Αναστολή τραπεζικών υποχρεώσεων μέχρι την επαναλειτουργία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις