Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανοίγει τα σύνορα σε συγκεκριμένες χώρες η Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου

Ανοίγει τα σύνορα σε συγκεκριμένες χώρες...

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Reuters

Ανοίγει τα σύνορά της η Ελλάδα για τουρίστες από 20-25 χώρες, από τις 15 Ιουνίου, όπως αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το Reuters. Ανάμεσα σε αυτές τις χώρες θα συγκαταλέγονται η Γερμανία, η Κύπρος και το Ισραήλ και για τους ταξιδιώτες από αυτές τις χώρες δε θα χρειάζεται καραντίνα.

«Θα υπάρξουν περίπου 20-25 χώρες στους πολίτες των οποίων θα επιτραπεί η είσοδος», ανέφερε στο Reuters κυβερνητική πηγή, προσθέτοντας ότι στη λίστα θα περιλαμβάνονται και χώρες της κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Ως γνωστό, η πλήρης λίστα θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας.

Δεύτερη κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι οι ειδικοί συζητούν κατά το αν θα πρέπει οι ταξιδιώτες να υποβάλλονται σε ελέγχους για Covid-19 προτού επισκεφθούν την Ελλάδα και αν θα γίνεται σύσταση για ασφαλιστική κάλυψη για τέτοιου είδους λοιμώξεις.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Mητσοτάκης συμμετείχε στην τρίτη τηλεδιάσκεψη ηγετών της ομάδας χωρών που διαχειρίστηκαν το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού με επιτυχία, όπου ενημέρωσε τους ομολόγους του για το σχέδιο της κυβέρνησης να ανοίξει στις 15 Ιουνίου τις πτήσεις προς την Αθήνα για τους επισκέπτες από χώρες με παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα, ακολουθώντας τη στρατηγική των δειγματοληπτικών τεστ.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, οι Πρωθυπουργοί της Δανίας Μέτε Φρέντερικσεν, της Νορβηγίας Ενρα Σόλμπεργκ, της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπιτς, της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον, της Νέας Ζηλανδίας Γιακίντα Αρντερντ και του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις