Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Ο ποιητής Αντώνης Σκιαθάς εκπροσωπεί την Ελλάδα στο European Writers Project!

Ο ποιητής Αντώνης Σκιαθάς εκπροσωπεί την...

Η χώρα μας συμμετέχει για πρώτη φορά- Ευρωπαϊκή Διάκριση

Στο European Writers Project θα συμμετέχει για πρώτη φορά η Ελλάδα. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που διοργανώνει το παράρτημα Λονδίνου της EUNIC, για την προώθηση της Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόκειται για μία Ευρωπαϊκή διάκριση ενώ την Ελλάδα για το 2020 θα εκπροσωπήσουν ο ποιητής Αντώνης Σκιαθάς και ο συγγραφέας Μάκης Τσίτας.

Η EUNIC είναι μία ένωση εθνικών ή επίσημων πολιτιστικών οργανισμών που εκπροσωπούν τις πολιτιστικές και σε αρκετές περιπτώσεις τις μορφωτικές σχέσεις των χωρών τους με άλλες χώρες. Η τιμή της συμμετοχής περιγράφει τον τρόπο που μπορεί η λογοτεχνία της κάθε Ευρωπαϊκής χώρας μα παρουσιασθεί στο Αγγλόφωνο κοινό.

Η επιλογή αφορά από κάθε χώρα σε ένα ποιητή και ένα πεζογράφο που με το έργο τους συμμετέχουν στη σύγχρονη Λογοτεχνική παραγωγή της χώρας τους. Στη διάρκεια του έτους, οι Ευρωπαίοι συγγραφείς που θα συμμετάσχουν στο εγχείρημα, θα κληθούν να λάβουν μέρος σε μεγάλα βρετανικά λογοτεχνικά φεστιβάλ, για να έρθουν σε επαφή και να συζητήσουν με το κοινό.

Το European Writers 2020 θα διοργανωθεί από διοικούσα επιτροπή και απαρτίζεται από μέλη της EUNIC και εκπροσώπους από άλλους διοργανωτές φεστιβάλ και από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η λογοτεχνία μπορεί να ενώσει τους λαούς, μπορεί να συνομιλήσει με τη σύγχρονη πραγματικότητα, αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου αλλά και στην ιστοσελίδα των διοργανωτών, και έχει τη δύναμη να ρίξει γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των λαών ακόμα και σε περιόδους πανδημίας όπως αυτή που ζούμε. Οι δράσεις της EUNIC είναι σημαντικές προς αυτή την κατεύθυνση.

Δείτε περισσότερα εδώ

Η συμμετοχή μου σε διάφορα Φεστιβάλ Ποίησης στην Ευρώπη έχει και αυτή τον τρόπο επικοινωνίας της ποίησης με το κοινό της

Μιλώντας στο thebest.gr ο Αντώνης Σκιαθάς αναφέρει:

«Η ποίηση είναι κώδικας ζωής είναι τρόπος που καθημερινά με συντροφεύει τόσο στις νίκες όσο και στις ήττες μου. Η επικοινωνία με τους αναγνώστες άλλων χωρών γίνεται με την "υπέρβαση" που δημιουργεί κάθε φορά η μετάφραση με τη στοργή που δείχνει ο μεταφραστής για το ποιητικό κείμενο. Είναι αλήθεια ότι κάθε φορά που βλέπω ποιήματα μου μεταφρασμένα σε μια άλλη γλώσσα αισθάνομαι τη δύναμη του ποιητικού λόγου. Άλλωστε από πολλούς και άξιους Ελληνιστές έχω δει τα Ποιήματα μου να μεταφράζονται σε 12 γλώσσες.

 Η συμμετοχή μου σε διάφορα Φεστιβάλ Ποίησης στην Ευρώπη έχει και αυτή τον τρόπο επικοινωνίας της ποίησης με το κοινό της. Αυτή τη φορά όμως η επιλογή μου από έναν τόσο σημαντικό φορέα πολιτισμού της Ε.Ε όπως είναι η ΕUNIC με τον τίτλο του ποιητή που θα εκπροσωπήσει την σύγχρονη Ελληνική Ποίηση στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2020 με άλλους άξιους και σημαντικούς ποιητές από την Ευρώπη με γεμίζει μεγάλη χαρά. Για πρώτη φορά η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτή τη δράση.

Εκπροσωπείται όπως και οι άλλες χώρες με ένα ποιητή και με ένα Πεζογράφο. Εινσι διπλή η χαρά μου που θα είμαστε μαζί με τον Μάκη Τσίτα βραβευμένο με το Ευρωπαϊκό βραβείο μυθιστορήματος».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture