Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θα πάτε φέτος διακοπές; Τι μας απάντησαν οι πατρινοί

Θα πάτε φέτος διακοπές; Τι μας απάντησαν...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ο κορωνοϊός αναστέλλει την καλοκαιρινή απόδραση

Οι έλληνες θέλουν να πάνε διακοπές, ωστόσο ο φόβος του κορωνοϊού και τα απόνερά του, μάλλον θα ακυρώσουν για αρκετούς την καλοκαιρινή απόδραση. Οι νέοι εμφανίζονται πιο αποφασισμένοι να πάνε διακοπές έστω και για λίγες ημέρες, ενώ οι μεγαλύτεροι εξετάζουν σοβαρά και το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, ώστε να μην πληγώσουν περαιτέρω τα ήδη εξαντλημένα από την καραντίνα οικονομικά τους.

Ο κορονοϊός είναι εδώ και εν αναμονή μιας θεραπείας ή ακόμη κι ενός εμβολίου, τα "φώτα" στρέφονται στην οικονομική ύφεση με τον κλάδο του τουρισμού στη χώρα μας να ελπίζει πως θα μπορέσει να σώσει.. ότι σώζεται.

Τα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού με αργό και σταθερό τρόπο στηρίζουν και προτείνουν τη χώρα μας ως ασφαλή προορισμό, ωστόσο ακόμα όλοι βρίσκονται σε μια κατάσταση "μουδιάσματος" και αναμονής με τους τουριστικούς πράκτορες να ανησυχούν και τους αδειούχους να προβληματίζονται για τις φετινές τους εξορμήσεις.

Περίπου 3 στους 10 από αυτούς που ρωτήσαμε εκτιμούν πως θα κάνουν κανονικά διακοπές όπως κάθε χρόνο, 3 στους 10 ότι θα κάνουν μεν διακοπές αλλά λιγότερες μέρες και σε διαφορετικό μέρος από αυτό που σχεδίαζαν, και ένα μεγαλύτερο ποσοστό 4 στους 10, οτι δεν θα κάνει καθόλου διακοπές λόγω κορονοιου και επίσης των οικονομικών του που χρειάζονται ενίσχυση μέσα από τη δουλειά του.

Σχετική ανησυχία υπάρχει και για ενδεχόμενη νέα καραντίνα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Κάποιοι θεωρούν πολύ πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αρκετοί ωστόσο είναι και αυτοί που εμφανίζονται μάλλον αισιόδοξοι πως το καλοκαίρι τους τουλάχιστον, θα κυλήσει με ηρεμία και οι διακοπές τους -αν πάνε- δεν θα διαταραχθούν από απρόοπτα.

Διάθεση για διακοπές υπάρχει, χρήματα δεν υπάρχουν

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις