Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Τα PZL επιστρέφουν στην Ανδραβίδα

Ηλεία: Τα PZL επιστρέφουν στην Ανδραβίδα

Ενισχυμένα τα εναέρια στην Δυτ. Ελλάδα

Τα αγαπημένα αεροσκάφη που χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον στην δασοπυρόσβεση και στους ψεκασμούς των γεωργικών καλλιεργειών, στα γνωστά σε όλους PZL, επιστρέφουν μετά από αρκετά χρόνια στην παλιά τους βάση στην Ανδραβίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr ένα ζεύγος από τους “βετεράνους” των εναέριων πυροσβεστικών μέσων θα πλαισιώσει τα υπόλοιπα εναέρια που κάθε χρόνο σταθμεύουν στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας.

Και όλα μαζί θα φτάσουν στην περιοχή μας αρκετά νωρίτερα από κάθε άλλη σεζόν, στις αρχές Ιουνίου.

Άμεσα διαθέσιμα τα εναέρια μέσα

Την 1η Ιουνίου αναμένεται να είναι στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ηλεία και τη Δυτ. Ελλάδα, τα εναέρια μέσα, αυξημένα σε αριθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ελικόπτερο Ericskon έχει φτάσει στην περιοχή και θα είναι επιχειρησιακά διαθέσιμο από την αρχή του ερχόμενου μήνα.

Την 1η Ιουνίου αναμένεται να είναι διαθέσιμα τα δύο Canadair CL-215 που κάθε αντιπυρική περίοδο, έχουν ως βάση τους την Ανδραβίδα.

Λίγες ημέρες μετά αναμένονται να μετασταθμεύσουν και να είναι διαθέσιμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και δύο PZL.

Μικρά και ευέλικτα τα PZL - Πολωνικής κατασκευής - πέραν της δυνατότητας της επέμβασης σε μια πυρκαγιά, με αμεσότητα και ευελιξία, μπορούν να επιτηρούν από αέρος στην περιοχή. “Φορτωμένα” πάντα με το ειδικό πυροσβεστικό υγρό, μπορούν να επιχειρήσουν άμεσα, μόλις εντοπίσουν μια πυρκαγιά. Ως πυροβεστικό το PZL είναι κατάλληλο για τη μορφολογία του ελληνικού εδάφους καθώς μπορεί να προσεγγίσει δύσβατες ορεινές εκτάσεις με κλίσεις έως και 60%. Μπορεί να μεταφέρει 2500lt υγρού φορτίου.

Τα PZL (Mielec) M-18B “Dromader", όπως είναι η πλήρης ονομασία τους είναι γνωστά και ως οι "καμήλες" της αεροπυρόσβεσης.

Η ενίσχυση αυτή με τα PZL δεν αναμενόταν ιδιαίτερα, καθώς το προηγούμενο διάστημα ήταν έντονη η φημολογία της εγκατάστασής τους είτε στην Τρίπολη - όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια - είτε πάλι στη Ζάκυνθο.

 

Πηγή: ilialive

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις