Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ζακ Κωστόπουλος: Στις 21 Οκτωβρίου ορίστηκε η δίκη

Ζακ Κωστόπουλος: Στις 21 Οκτωβρίου ορίστ...

Το χρονικό της υπόθεσης

Περίπου δύο χρόνια από τότε που έφυγε με βίαιο τρόπο από τη ζωή ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018 στην οδό Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας της συγκλονιστικής υπόθεσης.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ως υπεύθυνοι για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου θα καθίσουν στις 21 Οκτωβρίου 2020 ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης που έχουν κατηγορηθεί για την υπόθεση, καθώς και τέσσερις αστυνομικοί. Στους έξι κατηγορούμενους αποδίδεται το αδίκημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης.

Οι γονείς του 33χρονου ακτιβιστή έχουν ζητήσει με επιστολή τους, εδώ και αρκετό καιρό να προσδιοριστεί η ημερομηνία της δίκης, υποστηρίζοντας ότι η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης καθυστερεί:

“Η απόδοση δικαιοσύνης αποκτά ουσιαστική σημασία όταν γίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα από την τέλεση της αξιόποινης πράξης, ώστε να μην εμπεδώνονται μηνύματα ατιμωρησίας και να λειτουργεί αποτρεπτικά για βίαιες και εγκληματικές συμπεριφορές” ανέφεραν.

Ζακ Κωστόπουλος: Το χρονικό της υπόθεσης

Παρασκευή μεσημέρι 21 Σεπτεμβρίου 2018. O 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος εγκλωβίστηκε μέσα σε κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια, χωρίς να είσαι σαφές, πώς και γιατί βρέθηκε εκεί. Στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί, πέρασε μέσα από την τζαμαρία, ενώ παράλληλα, δέχτηκε άγρια χτυπήματα από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και από έναν μεσίτη που διατηρεί γραφείο στην περιοχή.

Με κάποιο τρόπο, ο Ζακ Κωστόπουλος βγαίνει από την σπασμένη τζαμαρία και δέχεται τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που έχουν σπεύσει στο σημείο. Τότε είναι που δέχεται άλλη μία επίθεση με κλωτσιά στην πλάτη από ένα τρίτο άτομο, πριν σηκωθεί. Στη συνέχεια αρχίζει να τρέχει, παραπατάει, πέφτει πάνω σε τραπέζια διπλανών καταστημάτων και στη συνέχεια ακινητοποιείται από άνδρες της αστυνομίας που πλέον κατηγορούνται για θανατηφόρο σωματική βλάβη.

Πριν από όλα αυτά, ο Ζακ Κωστόπουλος προσπαθούσε να μπει σε ταχυφαγείο της περιοχής ώστε να πάρει ένα μπουκάλι νερό. Ένα άτομο, όχι μόνο τού κλείνει την είσοδο, αλλά στην κυριολεξία τον σπρώχνει, επιβεβαιώνοντας όλα όσα έχουν υποστηρίξει δύο μάρτυρες στις καταθέσεις τους, αλλά και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο 33χρονος Ζακ μπήκε στο κοσμηματοπωλείο ώστε να προστατευτεί και όχι για να κλέψει.

Ζακ Κωστόπουλος: “Καθαρές” τοξικολογικές εξετάσεις

Οι εκθέσεις των τοξικολογικών εξετάσεων εμφάνιζαν τα αρνητικά αποτελέσματα και για τις πέντε κατηγορίες (Οπιούχα, Κοκαίνη/Μεταβολίτες, Αμφεταμίνες/Μεταμφεταμίνες, Βενζοδιαπεζίτες, Μεθαδόνη/Μεταβολίτες), ενώ ανέφεραν ότι θετική ήταν η εξέταση μόνο στην κατηγορία των οργανικών φαρμάκων, όπου ανιχνεύτηκε ουσία που εμπεριέχεται στα κοινά αναλγητικά.

Σε ό,τι αφορά στην ποσότητα αλκοόλ που βρέθηκε στον οργανισμό του 33χρονου Ζακ, αυτή ήταν σχεδόν μηδαμινή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις