Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σ. Αναγνωστοπούλου: Ψεύδεται ασυστόλως ο κ. Καραμανλής

Σ. Αναγνωστοπούλου: Ψεύδεται ασυστόλως ο...

Ήμουν μπροστά όταν δόθηκαν οι μελέτες σε Δ. Πατρέων και Περιφέρεια

«Ψεύδεται ασυστόλως ο κ. Καραμανλής από την επίκαιρη ερώτηση, που του είχα κάνει για την υπογειοποίηση του τρένου και αυτό, που λέω πια είναι, τι κόντρα έχει η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομό Αχαΐας και γενικότερα με την Δυτική Ελλάδα;» διερωτήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου.Μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας» ακόμη υπογράμμισε ότι οποιοδήποτε έργο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, που είχε σχεδιαστεί και είχε ξεκινήσει να υλοποιείται επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «έχει πάει στράφι το ένα πίσω από το άλλο». Αναφερόμενη πιο συγκεκριμένα στην υπογειοποίηση του τρένου της Πάτρας σχολίασε ότι «είδε όλος ο πατραϊκός λαός τι έγινε», που έλεγαν όλους αυτούς τους μήνες το Υπουργείο Υποδομών, η ΕΡΓΟΣΕ και στελέχη της ΝΔ ότι δεν υπάρχουν μελέτες, «ότι έλεγε ψέματα η προηγούμενη κυβέρνηση, ότι δεν βρήκαμε τίποτε, τα ίδια έκανε και για το μετρό Θεσσαλονίκης, όλα αυτά αναιρέθηκαν», όταν έστειλε την μελέτη και αυτή του Κόστους- Οφέλους, ο πρώην υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης.«Οι μελέτες υπήρχαν και στην Πάτρα, στο Δημαρχείο, στην Περιφέρεια, εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας και εμφανίστηκαν μετά; Τις είχε ο κ. Σπίρτζης στο σπίτι του;» διερωτήθηκε και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν υπάρχει πόλεμος μελετών» σχολιάζοντας και τις δηλώσεις του δημάρχου Πατρέων, Κ. Πελετίδη.

«Οι μελέτες υπάρχουν, διότι εγώ ήμουν μπροστά όταν πήγαμε στο Δημαρχείο με τον κ. Σπίρτζη και μετά στην περιφέρεια, και δόθηκαν αυτές οι μελέτες ή εξετάστηκαν εκείνη τη στιγμή, διότι ήταν και οι κάτοικοι. Μη λέμε ότι θέλουμε και δεν είναι θέμα να εμπλακούμε ή όχι». Τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε έργα, που ήταν σε πλήρη παράλυση, όπως για παράδειγμα με την υπογειοποίηση του τρένου της Πάτρας. Έγιναν πολλές διαβουλεύσεις και συναντήσεις με τους κατοίκους, «αυτό κάνει μια κυβέρνηση, που σέβεται τους πολίτες και ο κ. Πελετίδης πρέπει να το αναγνωρίσει αυτό. Δεν είναι θέμα κόντρας ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, μην το γυρίσουμε εκεί. Υπάρχουν οι προμελέτες, που μπορεί να γίνει το έργο, είναι κοστολογημένο και είναι δεσμευμένα 130 εκατομμύρια ευρώ» ξεκαθάρισε.

Παράλληλα η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας αναφέρθηκε και στους Έλληνες Ρομά των οικισμών και καταυλισμών της περιοχής της Δυτικής Αχαΐας, οι οποίοι, όπως σημειώνει, βρίσκονται σε ακραία επισιτιστική κρίση, διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας, αποκλεισμένοι, ενώ ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας έλαβε από το Υπ. Εσωτερικών το ποσό των 40.000 ευρώ, τα οποία η δημοτική αρχή δεν μπορεί να διαθέσει για τους Ρομά για γραφειοκρατικούς λόγους.

«Η Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά έχει δώσει επιστολές στους πάντες από την κυβέρνηση και στον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, για το επισιτιστικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν. Έχει κάνει διαβήματα και ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας και εμείς οι βουλευτές, και κανείς δεν απαντά. Ο κ. περιφερειάρχης είναι απολύτως εξαφανισμένος και εδώ υπάρχει άμεσο πρόβλημα. Και για τον ΕΟΔΥ είπαμε ότι πρέπει να κατέβει στους καταυλισμούς των Ρομά, και από την άλλη πλευρά χρειάζεται μια οικονομική ενίσχυση. Υπάρχουν τα ΤΕΒΑ από την Ε.Ε., που είναι κονδύλια για τους ανθρώπους, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως οι περισσότεροι από τους Ρομά» ανέφερε η κ. Αναγνωστοπούλου και σημείωσε ότι θα επανέλθει με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το εν λόγω θέμα.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις