Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας Πατρών

Κινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομ...

Για τον διαχωρισμό του κλάδου των νοσηλευτών

  Σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Άγιος Ανδρέας, για την κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 14 Μαΐου στις 11 το πρωί στον χώρο του νοσοκομείου, αναφέρεται: Χθες με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτών, όλος ο Νοσηλευτικός κλάδος της χώρας βγήκε και διεκδίκησε την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του, όπως την ένταξή του στα ΒΑΕ, μισθολογικά ζητήματα, αλλά και θεσμικά αυτά που έχουν να κάνουν με τον ΕΝΙΑΙΟ ΚΛΑΔΟ σε αντιστοιχία βεβαίως με την εκπαιδευτική τους κατηγορία.

 Το Υπουργείο Υγείας και κατ΄ επέκταση η κυβέρνηση, αντί έμπρακτα να αναγνωρίσει και να αντιμετωπίσει κάποια απ΄ αυτά τα δίκαια αιτήματά τους, μία ημέρα μετά προκλητικότατα προχωρά στον διαχωρισμό αυτού του κλάδου, ένα διαχωρισμό που είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα στην λειτουργία των Νοσοκομείων της χώρας μας, συνεπώς και στο δικό μας.

 Απέναντι σ΄ αυτήν την κίνηση-διάταξη, που είναι ακατανόητο να προωθείται εν μέσω πανδημίας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πέρα από τον μονόδρομο των κινητοποιήσεων, δεδομένου ότι παρά τις σχετικές παρεμβάσεις της ομοσπονδίας μας, της ΠΟΕΔΗΝ την οποία δεν ευαισθητοποιήθηκε ο αρμόδιος υπουργός να καλέσει έστω και για τον απαραίτητο σχετικό διάλογο, ο υπουργός προχωρά στην επιλογή του, μια επιλογή που πραγματικά μετά την ψήφισή της θα καθιστά δύσκολη την λειτουργία των νοσοκομείων την επόμενη ημέρα.

 Έτσι λοιπόν

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 14/5/20, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΠΟΕΔΗΝ, στις ώρες 11:00-15:00, ΚΑΛΩΝΤΑΣ σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΟ το ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ του Νοσοκομείου μας, στις 11 στον χώρο μπροστά από το Σωματείο μας, όπου και θα εκτιμήσουμε τις παραπέρα κινήσεις μας.
Επιδίωξή μας είναι

να υπάρξει ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ, με έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων που θα προβλέπουν διακριτό καθηκοντολόγιο και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων της κάθε κατηγορίας.

Με δεδομένο ότι πολλές βάρδιες στα Νοσοκομεία μας, αποτελούνται μόνο από ΔΕ, από Συναδέλφους που παρέχουν Νοσηλευτική φροντίδα χωρίς να προβάλουν τα επαγγελματικά δικαιώματα, που κάνουν όλες τις Νοσηλευτικές πράξεις για να μη θέσουν σε κίνδυνο τους ασθενείς.

Γι΄ αυτούς λοιπόν τους λόγους λοιπόν και όχι μόνον

Καλούμε, έστω και τώρα, το Υπουργείο Υγείας να μην προχωρήσει την εν λόγω διάταξη που θα διχάσει το Νοσηλευτικό Προσωπικό χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο. 

Η ψήφιση των ξεχωριστών κλάδων, επιμένουμε, ότι  θα διαταράξει τη λειτουργία των Νοσοκομείων εμφανίζοντας έντονα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων Νοσηλευτών και βοηθών Νοσηλευτών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις