Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ελλάδα vs Βέλγιο - Οι διαφορές στη άρση της καραντίνας είναι τεράστιες - Μια Πατρινή περιγράφει...

Ελλάδα vs Βέλγιο - Οι διαφορές στη άρση ...

Το Βέλγιο επλήγη ιδιαίτερα από την πανδημία θρηνώντας 8.500 ανθρώπους

Η καραντίνα που επιβλήθηκε στο Βέλγιο από τα μέσα Μαρτίου λόγω του νέου κορωνοϊού συνεχίζει να χαλαρώνει και τα μη απαραίτητα εμπορικά καταστήματα άνοιξαν  την Δευτέρα υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Ποιες είναι οι διαφορές με την άρση των μέτρων στην Ελλάδα; Μια Πατρινή, κάτοικος Βελγίου περιγράφει στο thebest φωτογραφικά τις διαφορές.

Η αλήθεια είναι ότι στο Βέλγιο τα μέτρα που ισχύουν ακόμη και μετά την άρση του lockdown είναι εξαιρετικά περιοριστικά.

Για παράδειγμα από την περασμένη Κυριακή μόλις, κάθε οικογένεια  μπορεί να φιλοξενεί κάτω από την ίδια στέγη τέσσερις ανθρώπους, μέλη της οικογένειας ή φίλους, υπό την προϋπόθεση να είναι «πάντα οι ίδιοι».

Οι βόλτες και η φυσική δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους μαζί με άλλα δύο άτομα επιτρέπονται, όπως και ορισμένα ατομικά αθλήματα (τένις, γκολφ, καγιάκ).

Για το Βέλγιο ο συνιστώμενος αριθμος ατόμων που συγκροτούν μια… παρέα είναι τα 4 άτομα, ενώ στην Ελλάδα επιτρέπονται οι συναθροίσεις μέχρι 10 άτομα.

Η δεύτερη φάση της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων στο Βέλγιο, όπου η πανδημία έχει προκαλέσει τον θάνατο 8.300 ανθρώπων, ξεκίνησε από τη Δευτέρα και αφορά κυρίως τα εμπορικά καταστήματα που υποχρεώθηκαν να κλείσουν τη 18η Μαρτίου, καθώς θεωρήθηκαν μη απαραίτητα (εκτός των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων).

Τα καταστήματα άνοιξαν εφόσον δέχονται έναν πελάτη ανά 10 τετραγωνικά μέτρα για 30 λεπτά το μέγιστο.

Η χρήση μάσκας «συστήνεται ιδιαίτερα» για τους πελάτες και οι εργοδότες θα πρέπει να διασφαλίζουν επίσης για τους υπαλλήλους τους την τήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης (1,50 μέτρο μεταξύ τους).

Τα περισσότερα πεζοδρόμια στο Βέλγιο μονοδρομήθηκαν και οδηγούν προς μια κατεύθυνση για να μην… συναντώνται οι διαβάτες τω ν δυο κατευθύνσεων. Γι αυτό υπάρχει ειδική σήμανση στο πεζοδρόμιο. «Παράθυρο» υπάρχει μόνο για τους κατοίκους σε συγκεκριμένα σημεία που η πρόσβαση στο σπίτι τους από την «απαγορευμένη» κατεύθυνση είναι δύσκολη. Με ειδική άδεια μπορούν να χρησιμοποιούν την κανονική τους διαδρομή έστω κι αν από την αντίθετη κατεύθυνση έρχονται άλλοι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις