Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κυψέλη: Συνελήφθη άνδρας για το ψεύτικο τηλεφώνημα

Κυψέλη: Συνελήφθη άνδρας για το ψεύτικο ...

Είπε ότι κάλεσε την Αστυνομία για να διαλύσει τη συγκέντρωση

Συνελήφθη σήμερα από την Ασφάλεια Αττικής ο άνδρας που τηλεφώνησε στην 'Αμεση Δράση τα ξημερώματα του Σαββάτου 9-5-2020, από την πλατεία Γεωργίου στην Κυψέλη, καταγγέλλοντας ψέματα ότι έπεσε θύμα ληστείας και τραυματισμού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τα επεισόδια με τους συγκεντρωμένους νεαρούς, όταν έφτασαν εκεί οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ για την υπόθεση, πρόκειται για 52χρονο, ο οποίος με τη σχηματιζόμενη εις βάρος του δικογραφία, θα παραπεμφθεί αύριο στον εισαγγελέα.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, ο 52χρονος είναι άνεργος, κάτοικος διαμερίσματος στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και ομολόγησε ότι πράγματι τηλεφώνησε, στην 'Αμεση Δράση, χωρίς να ισχύουν τα περί ληστείας και τραυματισμού που ισχυρίστηκε.

Στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν είπε ότι τηλεφώνησε για να πάει η αστυνομία και να διαλύσει τους νεαρούς, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία και τον ενοχλούσαν.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, «η αστυνομία δεν επενέβη, βάσει σχεδίου, για να «διαλύσει» την συγκέντρωση, εφαρμόζοντας τα μέτρα αποφυγής συνωστισμού για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού» και να απομακρύνει τα περίπου 200 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί, ενώ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, υπήρχε πιθανότητα «παγίδας», καθώς είχαν γίνει καλέσματα από τον αναρχικό χώρο για την συγκέντρωση.

Ωστόσο, συνέβησαν τα εξής, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Στις 00:30 του Σαββάτου 9ης Μαΐου, ιδιώτης κάλεσε την 'Αμεση Δράση, δήλωσε ότι βρισκόταν στην πλατεία, ήταν τραυματισμένος στο πόδι, είχε μαχαιρωθεί, τον είχαν ληστέψει και ζητούσε επειγόντως βοήθεια.

Αν και ήταν πιθανό το ενδεχόμενο παγίδας, αν και σε έντυπα και ιστοσελίδες του αναρχικού χώρου είχαν υπάρξει «καλέσματα» για την συγκεκριμένη συγκέντρωση, ομάδα αστυνομικών κινήθηκε επειγόντως προς το σημείο και ο επικεφαλής συνομίλησε εκ νέου τηλεφωνικά με τον ιδιώτη.

Αυτός επιβεβαίωσε ότι είναι τραυματισμένος, δεν μπορεί να κινηθεί ώστε να βγει από την πλατεία, όπως του ζητήθηκε, είπε ότι βλέπει τους δράστες εκεί κοντά ανάμεσα στο πλήθος και έδωσε ως στίγμα την συμβολή των οδών Επτανήσου και Ιθάκης στην πλατεία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση μόλις εισήλθαν στην πλατεία με μπουκάλια, ξύλα, πέτρες κλπ. Ο ιδιώτης δεν απαντούσε πλέον στις επανειλημμένες κλήσεις των αστυνομικών.

Έτσι άρχισαν τα επεισόδια».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις