Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Πόλεμος" κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για την Marfin

"Πόλεμος" κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ γι...

Μια μέρα πριν την εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί

Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Ελληνικό Δημόσιο, όπως ανακοινλωθηκε, θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων. Αυτό σημαίνει ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα μπορούν να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο και ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ, καθώς η δικαστική διαδικασία θα λήξει εδώ.

Η ανακοίνωση έρχεται μια μέρα πριν από τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας στη μνήμη του Επαμεινώνδα Τσακάλη, της Παρασκευής Ζούλια και της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου που είχε χαθεί μαζί με το αγέννητο παιδί της. H τελέτη έχει προγραμματισθεί να γίνει αύριο, στις 12 το μεσημέρι, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να παραστούν.

ΣΥΡΙΖΑ: "Η ΝΔ καλύτερα να ακυρώσει την αυριανή υποκριτική παράσταση για την Marfin"

«Η χυδαιότητα και ο φαρισαϊσμός του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η πολιτική εκμετάλλευση ακόμα και της τραγωδίας της Marfin», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνέχεια της ανακοίνωσης της κυβέρνησης για την παραίτηση του Δημοσίου από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin.

«Δε φθάνει που επιβράβευσε τους τότε ιθύνοντες, που δεν έκαναν τίποτα για να βρουν τους εγκληματίες και να τους φέρουν αντιμέτωπους με τη Δικαιοσύνη, χρήζοντας τους σήμερα υπουργούς. Ενώ ετοίμαζε την επικοινωνιακή φιέστα με πρόσχημα τους νεκρούς της Marfin, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη άσκησε αναίρεση στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που καταδίκασαν τα υπουργεία Εργασίας και Δημόσιας Τάξης για την καταβολή αποζημίωσης στις οικογένειες των θυμάτων», συνεχίζει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ επισημαίνει ότι η «ΝΔ δηλαδή, αντί να επιδιώξει ως κυβέρνηση την επιτάχυνση των αποζημιώσεων για τις οικογένειες, έκανε ακριβώς το αντίθετο».

"Λίγη ντροπή δε θα έβλαπτε. Καλύτερα μαζί με την ακύρωση της αίτησης αναίρεσης μετά την κατακραυγή, να ακυρώσει και την αυριανή υποκριτική του παράσταση", καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις