Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το άλυτο σταυρόλεξο της επιστροφής στα σχολεία- Αγώνας δρόμου στην Αχαΐα

Το άλυτο σταυρόλεξο της επιστροφής στα σ...

Στον "αέρα" η online μετάδοση

Σε σταυρόλεξο για γερούς λύτες εξελίσσεται η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, σταδιακά από τη Δευτέρα 11 Μαΐου και τούτο γιατί αρκετά από τα προβλήματα που εγκαίρως είχαν επισημανθεί, παραμένουν.

Μάλιστα το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών τους καλεί ουσιαστικά να μην προσέλθουν αύριο Τετάρτη στα σχολεία όπως έχουν υποχρέωση να πράξουν οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Παράλληλα προτρέπει όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να πάρουν άδεια στις 7 και 8 του μήνα και να μην συμμετάσχουν στην προετοιμασία των σχολείων ενόψει της επανέναρξης. Ως εκ τούτου η επαναλειτουργία είναι εν μέρει στον αέρα, καθώς οι Διευθυντές δεν θα γνωρίζουν πόσοι από τους εκπαιδευτικούς τους θα έχουν στη διάθεσή τους.

Αρκετοί καθηγητές σκέφτονται να κάνουν χρήση της μόνιμης άδειάς τους η οποία μπορεί να είναι δύο ειδών. Η μια κατηγορία αφορά όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και η δεύτερη εκείνους που έχουν παιδιά κάτω των 12 ετών και ο σύζυγός τους εργάζεται (άδεια ειδικού σκοπού).

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι οι καθηγητές εξαιρούνται των απαγορεύσεων μετακίνηση από Νομό σε Νομό και θα λάβουν ειδική άδεια κυκλοφορίας.

Πάντως οι προβληματισμοί των διευθυντών δεν εξαντλούνται στην παρουσία των καθηγητών, καθώς ακόμα και αν όλοι δηλώσουν διαθεσιμότητα, τίθεται θέμα με όσους απασχολούνται σε πάνω από ένα σχολείο. Με δεδομένο ότι τα τμήματα θα σπάσουν στα δύο και τα μισά παιδιά θα πηγαίνουν την μία μέρα και τα άλλα μισά την άλλη, οι δυσκολίες με τους εκπαιδευτικούς που μοιράζονται σε δύο ή παραπάνω σχολεία αυξάνονται κατακόρυφα. Οι διευθυντές των σχολείων θα πρέπει να επικοινωνήσουν για βγάλουν άκρη, με τους συνδυασμούς να τους πονοκεφαλιάζουν.

Και τα προβλήματα συνεχίζονται…

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει δηλώσει ότι τα παιδιά που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν, με φυσική παρουσία, τα μαθήματα θα μπορούν να το κάνουν από το σπίτι τους σε ζωντανή σύνδεση με την αίθουσα. Ωστόσο αυτή η υπουργική δέσμευση δεν έχει φθάσει, έως σήμερα, γραπτώς στους διευθυντές.

Πέραν του τυπικού του θέματος τα ζητήματα που προκύπτουν είναι πολλά καθώς, ναι μεν τα παιδιά θα μπορούν με μια απλή αίτηση των κηδεμόνων της να μην παραβρίσκονται στην τάξη, όμως η εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr πρέπει να λυθούν μια σειρά τεχνικών προβλημάτων στις αίθουσες, ενώ το μέτρο δεν βρίσκει σύμφωνους τους εκπαιδευτικούς. Τα συνδικαλιστικά τους όργανα αντιδρούν και υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν την online μετάδοση των μαθημάτων τους με ότι αυτό συνεπάγεται για την προφορική δέσμευση που έχει αναλάβει η κυρία Κεραμέως.

Κατά τα λοιπά ανακύπτει και μια σειρά πρακτικών θεμάτων για την καθημερινή λειτουργία των σχολείων και την παρουσία των μαθητών στα σχολικά συγκροτήματα. Στα σχολεία θα υπάρχουν αντισηπτικά τα οποία στέλνει η πολιτεία στους Δήμου, επίσης οι δήμοι φροντίζουν για χαρτικά και απολυμαντικά καθαρισμού.

Μεγάλο μέρος δε της πρώτης μέρα των παιδιών στα σχολεία θα αναλωθεί στις οδηγίες για την προσωπική τους υγιεινής με βάση τις κατευθύνσεις που έχουν δοθεί από τον ΕΟΔΥ. Όμως η τήρηση των αποστάσεων ανάμεσα σους μαθητές, ειδικά κατά την ώρα των διαλειμμάτων είναι δύσκολη, εκμυστηρεύονται καθηγητές που μίλησαν στο thebest.gr.

Το πώς θα επιτευχθεί να μην έρχονται σε επαφή μεταξύ τους τα παιδιά διαφορετικών τμημάτων είναι ένα ερώτημα. Οι διευθυντές καλούνται να βρουν λύση, ενδεχομένως με την διαφοροποίηση των ορών έναρξης και λήξη του μαθήματος από τμήμα σε τμήμα. Κάτι που βέβαια δεν είναι εύκολο ή και εφικτό σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα.

Πιο ξεκάθαρη εικόνα για την αντιμετώπιση όλων των ανοικτών ζητημάτων θα υπάρχει σταδιακά από αύριο Τετάρτη, οπότε και όπως προαναφέρθηκε, οι καθηγητές υποχρεούνται κανονικά να παραστούν στα σχολεία του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις