Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Κυκλοφόρησε η μυθιστορηματική αυτοβιογραφία "Δραπετσώνα-Η Θυμωμένη μαγιά"

Κυκλοφόρησε η μυθιστορηματική αυτοβιογρα...

Από τις εκδόσεις Anubis

Οι Εκδόσεις Anubis παρουσιάζουν τη μυθιστορηματική αυτοβιογραφία της Γεωργίας Δ. Καρατζιά με τίτλο «Δραπετσώνα - Η Θυμωμένη Μαγιά». Το βιβλίο μας μεταφέρει στο 1950 σε μια προσφυγική γειτονιά της Δραπετσώνας όπου ζει η Ελένη, διωγμένη από την εύπορη οικογένειά της, γιατί αψήφησε τα ήθη της εποχής και τόλμησε να ακολουθήσει  το δρόμο της καρδιάς της.

Λίγο μετά λοιπόν το τέλος του Ελληνικού Εμφυλίου, η Ελένη εγκαθίσταται σε μια γειτονιά όπου κατοικούν εργάτες και ξεριζωμένοι πρόσφυγες. Η κοπέλα επηρεάζεται από τη συμπεριφορά και τη ζωή των διωγμένων από τις χαμένες πατρίδες. Θαυμάζει τη φυσική τους ευγένεια, την αρχοντιά, το μεράκι και την αγάπη τους για τον άνθρωπο, αλλά και το πώς μετατρέπουν το παράπονο σε τραγούδι. Κοντά τους μαθαίνει την αξία της στωικότητας, του κουράγιου, της υπομονής.

«Σα δεν ξέρεις να συγχωράς, κοκόνα μου, δεν ξέρεις ν’ αγαπάς ουδέ τον εαυτό σου» και «Τρύπα το παλιοτσούβαλο που κουβαλάς τα βάσανα, να χυθούν, να τα λυγνίσουν οι αγέρηδες»... δυο ρητά της προσφυγικής γειτονιάς, που θα αλλάξουν για πάντα τη στάση της απέναντι στη ζωή, τα βάσανα και τις κακουχίες.

Η συγκινητική μυθιστορηματική αυτοβιογραφία της Γεωργίας Καρατζιά, με τίτλο «Δραπετσώνα - Η Θυμωμένη Μαγιά» είναι ένας ύμνος  στην ανθρώπινη θέληση και την ομορφιά της ζωής,  μια νοσταλγική, καθάρια ματιά σε μια εποχή που φαντάζει ταυτόχρονα τόσο κοντά, αλλά και τόσο μακριά από τη δική μας, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Το βιβλίο έχει 264 σελίδες και κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία και τα Πατρινά.

www.anubis.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture