Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στον «αέρα» ακόμα η έναρξη των σχολείων- Οι προβληματισμοί των εκπαιδευτικών

Στον «αέρα» ακόμα η έναρξη των σχολείων-...

Τα αναπάντητα ερωτήματα  

Χωρίς καμία απολύτως επίσημη ενημέρωση, αλλά αντιθέτως με πολλά αναπάντητα ερωτήματα, παραμένει ακόμα η εκπαιδευτική κοινότητα σε σχέση με το πότε και κυρίως το πώς αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία.

Οι πληροφορίες που διαρρέουν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εντείνουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των μερίδας εκπαιδευτικών οι οποίοι, θεωρούν ότι αρκετά από τα όσα ακούγονται είναι πρακτικά ανεφάρμοστα.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή καμία από τις διευθύνεις εκπαίδευσης σε Αχαΐα και συνολικά τη Δυτική Ελλάδα δεν έχει την παραμικρή πληροφόρηση για το τι θα γίνει και το πώς θα εφαρμοστούν στην καθημερινότητα τα μέτρα ασφάλειας που απαιτούνται. Εκπαιδευτικοί με τους οποίους συνομίλησε το thebest.gr εκτιμούν ότι θα είναι φύσει αδύνατον να λειτουργήσουν τα τμήματα με λιγότερους μαθητές καθώς αυτό θα σημαίνει ότι θα πρέπει τουλάχιστον να διπλασιαστούν.

Όπως εξηγούν σήμερα οι τάξεις λειτουργούν με 18 έως 22 ή και σε κάποιες περιπτώσεις 25 παιδιά. Για να τηρηθούν οι αποστάσεις θα πρέπει να σπάσουν στα δύο κάτι που σημαίνει επιπλέον αίθουσες και προσωπικό. Προσωπικό όμως δεν υπάρχει, άρα το σταυρόλεξο γίνει ακόμα πιο δύσκολο και στην εξίσωση μπαίνει η απογευματινή βάρδια. Πώς όμως, διερωτώνται; Με τον ίδιο δάσκαλο και καθηγητή που θα δουλεύει και το πρωί, να επιστρέφει και το απόγευμα;

Πέραν όμως αυτού τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα το τι θα συμβαίνει στα διαλλείματα κατά τη διάρκεια των οποίων θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, μας επισημαίνουν εκπαιδευτικοί, να τηρηθούν οι αποστάσεις μεταξύ των μαθητών.

Όσον αφορά δε τα παιδιά του Δημοτικού μια επιπλέον δυσκολία είναι να τους «επιβληθεί» να τηρούν ακόμα και τα στοιχεία μέτρα προσωπική υγιεινής, όπως πλύσιμο-απολύμανση χεριών κ.α.. Ένα ακόμα θέμα που βάζουν στο τραπέζι, δάσκαλοι και καθηγητές, είναι και η επιστροφή τους στις περιοχές όπου διδάσκουν. Και τούτο γιατί χιλιάδες αναπληρωτές που έχουν διοριστεί μακριά από τον τόπο καταγωγής τους, θα κληθούν τώρα να πάνε και πάλι, από την πόλη πίσω σε νησιά και χωριά, κάτι που βρίσκεται φοβίζει τις τοπικές κοινωνίες.

Ένα επιπλέον πρόβλημα που ανακύπτει με τους αναπληρωτές είναι ότι οι 40.000 που προσελήφθησαν φέτος πληρώνονται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΣΠΑ με τις συμβάσεις τους να λήγουν, για τη μεν Πρωτοβάθμια στις 21 Ιουνίου, για τη δε Δευτεροβάθμια στις 30 Ιουνίου. Τούτο σημαίνει ότι όλοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί δεν θα είναι διαθέσιμοι στην περίπτωση που παραταθεί το εκπαιδευτικό έτος.

Οι της Δευτεροβάθμιας δε, δεν θα μπορούν να επιτηρήσουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Τέλος προβληματισμός επικρατεί και για το πώς θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, καθώς εάν η έναρξη γίνει νωρίτερα προκειμένου να καλυφθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες, αυτό μπορεί να σημαίνει μαθήματα λίγες μέρες μετά το Δεκαπενταύγουστο…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις