Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πέθανε το στέλεχος της Αριστεράς και στενός συνεργάτης του Αλ. Τσίπρα, Γιώργος Πιαντές

Πέθανε το στέλεχος της Αριστεράς και στε...

Έπασχε από σοβαρή ασθένεια

Πέθανε το πρωί της Δευτέρας σε ηλικία 65 ετών ο Γιώργος Πιαντές, εκ των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα. Ο Γιώργος Πιαντές ήταν ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και τα τελευταία χρόνια ήταν ψυχή πίσω από όλες τις συγκεντρώσεις με ομιλητή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και των φεστιβάλ που διοργάνωνε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης ήταν από τους στυλοβάτες του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», στο στήσιμο του οποίου συνέβαλε τα μέγιστα. Εδώ και μήνες έδωσε μάχη για τη ζωή του με σοβαρή ασθένεια.

Την ενίσχυση, αντί στεφάνων για τον Γιώργο Πιαντέ, του Κτήματος Παλλημνιακού Ταμείου Λήμνου επιθυμεί η οικογένειά του.

Η κατάθεση μπορεί να γίνει στον λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας ΙΒΑΝ GR7501104000000040000258364 Δικαιούχος: Παλλημνιακό Ταμείο.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

«Ένας καλός φίλος, πιστός σύντροφος, και αφοσιωμένος συνεργάτης, ο Γιώργος Πιαντές, έφυγε σήμερα από κοντά μας», σημειώνει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Σεμνός, απίστευτα εργατικός, βρισκόταν πίσω από κάθε δημόσια εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, οργανώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την επαφή μας με του πολίτες, αλλά και δίνοντας ένα παράδειγμα ανιδιοτέλειας, αφοσίωσης και επιμονής.

» Στρατεύτηκε από μικρός στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης, από τις γραμμές του ΚΚΕ, και αργότερα από τις γραμμές του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Στάθηκε όρθιος σε όλες τις δυσκολίες, έτοιμος πάντα να προσφέρει χωρίς ποτέ να διεκδικεί, όχι μόνο ανταμοιβή, αλλά έστω και αναγνώριση.

» Ο Γιώργος ήταν το βαρόμετρο της δυναμικής μας σε κάθε περιοδεία, σε κάθε εκλογική εξόρμηση. Ήξερε με εντυπωσιακή ακρίβεια να εκτιμά τον αριθμό των συγκεντρωμένων σε κάθε εκδήλωση, να πιάνει τον παλμό της κοινωνίας, να προβλέπει το μέγεθος των συγκεντρώσεών μας από πόλη σε πόλη.

» Από το 2009, που συνόδευε κάθε βήμα μου, σπάνια έπεφτε έξω στις εκτιμήσεις του. Ακόμη και για το εκλογικό αποτέλεσμα. Μόνη φορά που ξεγελάστηκε, ήταν με τις πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις μας, στις τελευταίες ευρωεκλογές. Και αμέσως μετά, όταν έκοψε το κάπνισμα και πίστεψε ότι θα ξεμπέρδευε με το κόμπο που ένιωθε καιρό στο στήθος και τον ταλαιπωρούσε.

» Ο Γιώργος το πάλεψε, με πείσμα και αξιοπρέπεια, όπως πάντα, μέχρι την τελευταία στιγμή. Και πάντοτε η σκέψη του, ακόμη και τις πιο δύσκολες ώρες, ήταν εδώ. Στον ΣΥΡΙΖΑ και στους κοινωνικούς αγώνες.

» Μας λείπει ήδη πολύ και θα μας λείψει ακόμη περισσότερο, όταν θα βγούμε από τα σπίτια μας, και αρχίσουμε να οργανώνουμε τους νέους αγώνες μας. Θα είναι πάντα μαζί μας. Καλό σου ταξίδι σύντροφε!».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ

"Με ανείπωτη θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι έφυγε από κοντά μας ο σύντροφος Γιώργος Πιαντές.

Ο Γιώργος Πιαντές ήταν ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από όλες τις εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, φροντίζοντας για όλες τις αναγκαίες τεχνικές λεπτομέρειες. Τον Γιώργο τον γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί του σε όλες τις συγκεντρώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα. Ήταν πάντα εκεί να δουλεύει αγόγγυστα με μεγάλη αγάπη για αυτό που έκανε και για το κόμμα.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προσφορά του και στη δημιουργία του ραδιοφωνικού μας σταθμού «105,5 στο κόκκινο», στην επέκταση του πανελλαδικού δικτύου με τη δημιουργία των τοπικών «κόκκινων» αλλά και το στήσιμο του δικού μας «107,7 στο Κόκκινο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, αποχαιρετά το σεμνό και ανιδιοτελή αγωνιστή της Αριστεράς, σ. Γιώργο Πιαντέ και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια  στη σύζυγό του, Βάσω, στα παιδιά του, Κώστα και Βασίλη και σε όλη την οικογένεια και τους οικείους του."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις