Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γερμανός επιδημιολόγος: Τερατωδώς κακή ιδέα οι διακοπές φέτος

Γερμανός επιδημιολόγος: Τερατωδώς κακή ι...

Κίνδυνος για σοβαρή υποτροπή

Τερατωδώς κακή χαρακτηρίζει την ιδέα των διακοπών, αυτό το καλοκαίρι, Γερμανός καθηγητής Επιδημιολογίας και βουλευτής, ο οποίος προειδοποιεί ότι είναι υψηλός ο κίνδυνος για σοβαρή υποτροπή σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορωνοϊού. Ο Καρλ Λάουτερμπαχ, βουλευτής του SPD και καθηγητής Επιδημιολογίας εκτιμά ότι θα φτάσουμε στο 2022 για να επανέλθει η ζωή στους ρυθμούς του 2019. «Το θεωρώ τερατωδώς κακή ιδέα να κάνει κανείς διακοπές φέτος το καλοκαίρι.

Ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλός το καλοκαίρι να βιώσουμε σοβαρή υποτροπή, νέο lockdown και πολλούς θανάτους. Ακόμη και οι καλύτερες διακοπές δεν αξίζουν τον κόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «Watson», σύμφωνα με το ΑΠΕ. «Ακόμη και αν έχουμε εμβόλιο, είναι ασαφές αν θα μπορεί να εμβολιαστεί ο καθένας ή αν θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι ευπαθείς ομάδες», σημείωσε, σε ό,τι αφορά την επαναφορά στην «κανονικότητα» του 2019, ενώ επεσήμανε ότι ο ιός πιθανότατα θα μεταλλαχθεί. Ο τουρισμός έχει δεχθεί σφοδρό πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης, σε δηλώσεις του την Τρίτη ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες σε επίπεδο ΕΕ, προκειμένου να μετακινούνται οι τουρίστες με ένα «υγειονομικό διαβατήριο», δηλαδή να υποβάλλονται σε έλεγχο πριν από την αναχώρηση από τη χώρα τους για να κάνουν διακοπές.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο λοιμωξιολόγος Νίκολαος Σύψας είχε σημειώσει ότι θα συνεχιστεί η τήρηση των αποστάσεων και στις παραλίες το καλοκαίρι, ενώ είχε σημειώσει ότι η έλευση τουριστών μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη, κάτι που έχει παρατηρηθεί σε χώρες όπως η Κίνα. «Για τον λόγο αυτό σίγουρα θα συνεχίσουν να υπάρχουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί από χώρες υψηλής επιδημικότητος και θα υπάρχουν έλεγχοι στους επισκέπτες μας», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων. 

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις