Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεγάλη Παρασκευή, στο Ναό Αγίου Φανουρίου Πατρών- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Μεγάλη Παρασκευή, στο Ναό Αγίου Φανουρίο...

Όλα έγιναν όπως κάθε χρόνο αλλά χωρίς κόσμο

Οι  ακολουθίες των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού του Μ. Σαββάτου (της Αποκαθήλωσης), έγιναν στον Ι. Ναό Αγίου Φανουρίου Πατρών κεκλεισμένων των θυρών, όπως σε όλους τους Ναούς, με  4 παρόντες (ο Ιερέας-εφημέριος π. Παναγιώτης,  δύο ψάλτες, ένας επίτροπος,)  σύμφωνα με την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου  και της Ι. Συνόδου, λόγω κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο συμπολίτης και ψάλτης του ναού Νϊκος Κοτοπούλης: "Όλα έγιναν απαράλλακτα, όπως κάθε χρόνο με μια διαφορά: την ψαλμωδία μας, τη συντρόφευαν φέτος μόνο οι άγιοι των τοιχογραφιών,  αφού οι πιστοί έμειναν στο σπίτι, ενώ  ο στολισμός του επιταφίου ήταν απέριττος, δωρικός.

Μια πρωτόγνωρη  σε άδειο Ναό Μεγάλη Παρασκευή, που πάντως  βοηθά , παρόντες και απόντες σε βαθύτερη προσέγγιση των νοημάτων των τροπαρίων όπως αυτά που κρύβονται   στις λέξεις του απογευματινού τροπαρίου της ίδιας ημέρας, «Τον ήλιον κρύψαντα…δός μοι τούτον τον ξένον, τον εκ βρέφους, ως ξένον, ξενωθέντα  εν κόσμω… », αλλά  και στην εκτίμηση της σημαντικότητας, της δεδομένης μέχρι χθες  ελεύθερης πρόσβασης στους Ι. Ναούς.

Ας ευχηθούμε να είναι αυτή, η πρώτη και η τελευταία τέτοια Μεγάλη Εβδομάδα…

- την παράδοση της Βυζαντινής Μουσικής,  πρώτος  κανόνας είναι  ότι ο  ψάλτης, επιτελεί το λειτούργημά του, όταν ψάλλει  το ίδιο προσεκτικά και ποιοτικά, είτε στο ναό παρευρίσκονται εκατοντάδες εκκλησιαζόμενοι , είτε κανείς.

-Αισθάνομαι πραγματικά ευγνώμων,  που λόγω της ιδιότητας του ψάλτη του Ναού, είχα φέτος αυτή την ευκαιρία  συμμετοχής, που εκατοντάδες άλλοι δεν είχαν…"



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις