Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: 15 νέα κρούσματα στην Κύπρο

Κορωνοϊός: 15 νέα κρούσματα στην Κύπρο

Στα 750 τα συνολικά επιβεβαιωμένα

Στα 15 ανήλθαν σήμερα τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Κύπρο από σύνολο 3.241 εργαστηριακών διαγνώσεων, όπως ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι κυπριακές αρχές. Συγκεκριμένα, από το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας, για την εξέταση 20.000 επαγγελματιών, έχουν ολοκληρωθεί σήμερα 1.723 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια και έχουν εντοπιστεί 4 κρούσματα.

Από σύνολο 381 διαγνώσεων από τη διαδικασία ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εντοπίστηκαν 3 κρούσματα, ενώ από σύνολο 162 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων εντοπίστηκαν 2 θετικά περιστατικά.

Επίσης, από σύνολο 388 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα και από 587 δείγματα που λήφθηκαν από εργαζόμενους στον ΟΚΥπΥ βρέθηκαν 6 κρούσματα.

Εξάλλου, από το πρόγραμμα των 20 χιλιάδων εργαστηριακών διαγνώσεων ολοκληρώθηκαν, από το Σάββατο 11 Απριλίου και μέχρι σήμερα στις 4 το απόγευμα, συνολικά 6.499 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση και τα σημερινά στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 750, περιλαμβανομένων των 10 που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις.

«Τα στοιχεία των τελευταίων ημερών σχηματίζουν μια εικόνα που μας ικανοποιεί», δήλωσε ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου Λεόντιος Κωστρίκκης, σημειώνοντας ότι «βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις