Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το σενάριο να ξεκινήσει νωρίτερα η σχολική χρονιά - Οι δυο ημερομηνίες για τις πανελλαδικές

Το σενάριο να ξεκινήσει νωρίτερα η σχολι...

Οι σκέψεις του Υπουργείου Παιδείας για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Ο κύβος ερρίφθη κατά τα φαινόμενα για την ημερομηνία διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες κλείδωσαν για τις 22 ή τις 29 Ιουνίου.

Τα σχολεία όπως γνωρίζουμε θα είναι κλειστά μέχρι τις 10 Μαϊου και τότε θα αποφασιστεί αν μόνο οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα μπούνε στις τάξεις στις 11 του μήνα ή τη Δευτέρα 18 Μαϊου, μια εβδομάδα μετά.

Τα τμήματα που αριθμούν περί τους 22-25 μαθητές ανά τάξη, θα «σπάσουν» σε τρία τμήματα, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστούν και οι τάξεις της Β' και Α' Λυκείου.

Σε ό,τι αφορά στα γυμνάσια, όλα δείχνουν ότι δεν θα γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις, ενώ τα δημοτικά σχολεία θα παρατείνουν τη λειτουργία τους ως το τέλος του Ιούνη με στόχο να γίνουν κάποια βασικά μαθήματα, όπως τα μαθηματικά.

Οσον αφορά στην ερχόμενη σχολική χρονιά, θα ξεκινήσει νωρίτερα για να αναπληρωθεί το χαμένο έδαφος.

Για την λειτουργία των σχολείων, ο κ. Πέτσας ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι «όλοι τείνουν σε ένα σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, σε αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε κι εμείς. Σκεπτόμαστε σενάρια σταδιακής επανόδου των σχολείων όλων των βαθμίδων σε λειτουργία. Το σίγουρο είναι ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν το καλοκαίρι και όχι το φθινόπωρο».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στις 27 του Απρίλη θα μάθουμε τι μέλλει γενέσθαι καθώς «θα ενημερωθούν οι πολίτες για να ξέρουμε όλοι τι θα συμβεί».

Χθες μιλώντας στο Θέμα 104,6 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε ότι επιδίωξη της ηγεσίας του υπουργείου είναι η διεξαγωγή των Πανελληνίων όσο πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες του Ιουνίου με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Απαντώντας αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι αναμένει τις οδηγίες των ειδικών. «Εξετάζουμε όλα τα σενάρια πρώτα για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Το πρώτο μέτρο που κοιτάζουμε είναι μεγαλύτερη απόσταση μέσα από τις τάξεις. Έχουμε και προβλέψεις για μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τάξη για τις σχολικές εξετάσεις», σημείωσε.

Σημειώνεται όμως ότι μπορεί η κυβέρνηση να εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια για τα σχολεία και τις Πανελλήνιες ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της καμπύλης του κορωνοϊού και από τις προτάσεις που θα κάνουν οι ειδικοί επιστήμονες, προκειμένου να μην μετατραπούν τα σχολεία σε βόμβα διασποράς του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις