Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Άλλοι τρεις νεκροί- 96 συνολικά, στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Άλλοι τρεις νεκροί- 96 συνολι...

Μακραίνει η λίστα

Τρεις άνθρωποι, που είχαν προσβληθεί από κορονοϊό, κατέληξαν τις τελευταίες ώρες. Πρόκειται για τρεις άνδρες, εκ των οποίων οι δύο νοσηλεύονταν στο “Σωτηρία” και ο ένας στο ΑΧΕΠΑ.

 
Πλέον, οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα μας είναι 96. Μέχρι χθες, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας ήταν 2.081.

Χθες, σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις του λοιμωξιολόγου κι εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα η κατάσταση στην χώρα στο μέτωπο του κορωνοϊού έχει ως εξής: 

-Νέα κρούσματα: 72 

-Νεκροί: 3

-Συνολικά κρούσματα: 2081

-Συνολικά νεκροί: 93, 26 εξ αυτών γυναίκες, 

-Διασωληνωμένοι: 75, μ.ο. ηλικίας 67 ετών. 

15 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

25,7% των κρουσμάτων σχετίζονται με ταξίδια στο εξωτερικό.

Τα μέτρα φαίνεται να αποδίδουν, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας. και πρόσθεσε: «Άκουσα ότι πλημμύρισαν οι δρόμοι σήμερα, το μήνυμα «μένουμε σπίτι» δεν αλλάζει. Να περπατάμε 30 λεπτά σε έναν ανοικτό χώρος τηρώντας τις αποστάσεις, με την οικογένεια μας, δεν μπορεί όμως να σταματήσουμε να φοβόμαστε τον συνωστισμό. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν μπορούνε να μπερδεύονται οι παρέες. Κρατήστε τις αποφάσεις. Πρέπει να προστατεύονται οι ευπαθείς ομάδες. Πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση. Από εμάς εξαρτάται». 

 
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς σημείωσε μεταξύ άλλων: «Τα πάντα παραμένουν οριακά. Στη Λάρισα και τους οικισμούς των ρομά είχαμε συνολικά 25 θετικά κρούσματα. Οι όροι της καραντίνας τηρούνται. Απομονώθηκαν 16 άτομα από όσους νοσούν. Συνεχίζονται τα τεστ και θα επεκταθούν και σε άλλους οικισμούς…. Συνεχίζονται έλεγχοι στα αεροδρόμια και πύλες εισόδου της χώρας, είχαμε μόνο ένα θετικό κρούσματα. 5.500 άνθρωποι συνολικά βρίσκονται σε καραντίνα στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να αφήσουμε να γκρεμιστεί ότι έχουμε χτίσει μέχρι τώρα.» Επίσης ανέφερε ότι αυξάνονται από τη Δευτέρα οι λαϊκές αγορές που θα λειτουργούν παράλληλα με τις υπάρχουσες για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις