Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επέμβαση Αστυνομίας στην Ευαγγελίστρια Πατρών - Αλαλούμ με την ατομική προσευχή - ΦΩΤΟ

Επέμβαση Αστυνομίας στην Ευαγγελίστρια Π...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Μετά από καταγγελία μιας γυναίκας η αστυνομική επέμβαση

Την επέμβαση της αστυνομίας προκάλεσε καταγγελία γυναίκας το πρωί της Παρασκευής 10 Απριλίου, η οποία αφορούσε στις ανοιχτές πύλες της Ευαγγελίστριας Πατρών και την είσοδο και έξοδο πιστών από και προς το εσωτερικό της. Αστυνομικοί μετέβησαν στην οδό Μαιζώνος για να εξακριβώσουν τι συμβαίνει και αν γίνεται οποιαδήποτε παρέκλιση από τις μέχρι σήμερα οδηγίες οι οποίες προκύπτουν και από ΚΥΑ. 

Το thebest.gr μίλησε και με τον ιερέα που πραγματοποίησε λειτουργία 07.00 με 09.00 το πρωί. Η λειτουργία έγινε κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία πιστών και μεταδόθηκε ζωντανά από τον τηλεοπτικό σταθμό της Ι.Μ. Πατρών. Μετά το πέρας της λειτουργίας οι πύλες της Ευαγγελίστριας άνοιξαν καθώς προβλέπεται να είναι ανοιχτοί οι ναοί για κατά μόνας προσευχή των πιστών.

Ελάχιστος ήταν ο κόσμος που βρισκόταν στο εσωτερικό του Ι.Ν. της Ευαγγελιστρίας, μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής. Οι πιστοί διαπιστώθηκε πως διέθεταν και έγγραφα εξόδου από την οικία τους.

Η κατάσταση στους ιερούς ναούς είναι συγκεχυμένη καθώς δεν έχει φτάσει νέα εγκύκλιος και οι ιερείς λειτουργούν τους Ναούς με την αρχική απόφαση που επέτρεπε υπό όρους την ατομική προσευχή.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr στην Αστυνομία έχει δοθεί εντολή από την Κυριακή των Βαΐων να μην επιτρέπεται η πρόσβαση πιστών στους Ναούς, για ατομική προσευχή και βάσει αυτής της εντολής θα λειτουργούν. Έως το Σάββατο του Λαζάρου ισχύει ένα δίωρο ημερησίως (11:00-13:00) για μεμονωμένη προσέλευση πιστών με σκοπό την ατομική προσευχή. 

Τι προβλέπουν τα μέτρα της κυβέρνησης

Μετά την πρώτη υπουργική απόφαση για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, η Ιερά Σύνοδος έκανε ενέργειες για να ενταχθεί η ατομική προσέλευση στους ναούς ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αίτημα που δεν έγινε δεκτό. Ωστόσο στο νέο έντυπο δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη. Δεν προβλέπεται ρητά, αλλά ούτε απαγορεύεται κιόλας. Είναι μετέωρο.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, είπε την Πέμπτη στην ΕΡΤ, πως η ατομική προσευχή έχει καταργηθεί και πως η απόφαση που θα ισχύσει από τις 12 έως τις 20 Απριλίου, δηλαδή τη Μεγάλη Εβδομάδα, είναι ξεκάθαρη. Οι εκκλησίες και όλοι οι χώροι λατρείας θα είναι κλειστοί για τους πιστούς. Δεν επιτρέπεται η προσέλευση, παρά μόνο η διοικητική συνέχιση της λειτουργίας, ενώ όπως είπε και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου "η ατομική προσευχή έχει καταργηθεί, να προσεύχονται στο σπίτι τους".

Εξάλλου σε εκκλησίες της Θεσσαλονίκης υπήρχε ανακοίνωση έξω από ναούς για τις ώρες ατομικής προσευχής. Η Μητρόπολη είπε να αφαιρεθούν για να μην σκανδαλίζονται και μπερδεύονται οι πιστοί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις