Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο κορωνοϊός έβγαλε τα ποντίκια στους δρόμους των μεγαλουπόλεων - Μαρτυρίες και στην Πάτρα

Ο κορωνοϊός έβγαλε τα ποντίκια στους δρό...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Το μοτίβο θορύβων και όχλησης έχει αλλάξει

Το μοτίβο θορύβων και όχλησης έχει αλλάξει άρδην από τις 23 Μαρτίου οπότε και εφαρμόστηκε για πρώτη ημέρα το απαγορευτικό άσκοπης μετακίνησης των πολιτών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι πόλεις να ερημώσουν περαιτέρω και να μειωθεί ακόμη περισσότερο ο θόρυβος. Σε σημείο που κάποιες φορές ακόμη και μεγαλουπόλεις σαν την Πάτρα, στο απόλυτο κέντρο τους, έχουν την ησυχία ορεινού χωριού λίγων κατοίκων. 

Η απότομη αυτή αλλαγή κυρίως στους ήχους και τις δονήσεις της πόλης, έβγαλε στην επιφάνεια τρωκτικά που συνήθως εμφανίζονταν μόνο τις νυχτερινές ώρες, λόγω της ησυχίας που επικρατούσε. Αυτή η ησυχία ωστόσο - πλέον - παρατηρείται και υπο το φως της ημέρας.

Αρκετοί πατρινοί που ζουν και κινούνται στο κέντρο, έχουν διαπιστώσει με τα ίδια τους τα μάτια, ποντίκια και αρουραίους να κυκλοφορούν μέρα μεσημέρι, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, όχημα να έχει παρασύρει τρωκτικό πρωϊνή ώρα, κάτι που δεν συνέβαινε σε καμία περίπτωση υπο το φως του ήλιου.

Ανάλογη ανωμαλία στη συμπεριφορά των ζώων παρατηρήθηκε και στα περιστέρια των πόλεων, που έχουν εγκαταλείψει τις πλατείες όπου πριν τις ημέρες του κορωνοϊού βρίσκονταν μόνιμα. Κόσμος κινείται πολύ λίγος και σίγουρα δεν είναι αυτός που θα σταματούσε να τα ταΐσει ή θα έπαιρνε τον χρόνο του στην πλατεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις