Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εμπορικός Σύλλογος Πατρών: Ανώφελο το άνοιγμα των καταστημάτων τροφίμων τις Κυριακές

Εμπορικός Σύλλογος Πατρών: Ανώφελο το άν...

Καταστρατηγεί το δικαίωμα για ξεκούραση των εργαζομένων που δίνουν μεγάλη μάχη την περίοδο αυτή λόγω κορωνοϊoύ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα των καταστημάτων τροφίμων τις Κυριακές, χαρακτηρίζοντας το ανώφελο καθώς και ότι καταστρατηγεί το δικαίωμα για λίγη ξεκούραση και ανάπαυση των εργαζομένων που δίνουν μία δύσκολη μάχη αυτή την περίοδο λόγω κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών έχει αναλυτικά ως εξής:

Στο πλαίσιο των μέτρων για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού αναγγέλθηκε από την πολιτεία η λειτουργία των καταστημάτων τροφίμων και τις Κυριακές.

Το μέτρο αυτό  είναι ανώφελο όσον αφορά την εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Καταστρατηγεί το δικαίωμα για λίγη ξεκούραση των εργαζομένων που δίνουν αυτή την περίοδο μια δύσκολη και επικίνδυνη μάχη.

Εκφράζουμε, λόγω και των τελευταίων αποφάσεων της κυβέρνησης για απελευθέρωση των Κυριακών σε εκπτωτικά χωριά, την υποψία ότι το μέτρο αυτό παρά την προσωρινότητά του προσπαθεί να περάσει από το παράθυρο την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Κάθε τέτοια προσπάθεια μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και καλούμε την πολιτεία να ανακαλέσει το συγκεκριμένο μέτρο. Η λειτουργία έξι ημερών, με διευρυμένο μάλιστα ωράριο, των καταστημάτων αυτών είναι υπεραρκετή για να καλύψει τις ανάγκες χωρίς συνωστισμούς.

Χαιρετίζουμε τη στάση των αλυσίδων και των συναδέλφων που αρνούνται να ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή.

Τέλος επειδή οι εξελίξεις τρέχουν καλούμε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει άμεσα και να αναστείλει το θέμα των πληρωμών που πρέπει να γίνουν εντός του Μαρτίου των επαγγελματιών για τον ΕΦΚΑ.

*Με νέα του ανακοίνωση και μόλις οριστικοποιηθούν  ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών θα τοποθετηθεί συνολικά για την επάρκεια των μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων που αναγγέλλει η Κυβέρνηση. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις