Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το Φεστιβάλ του Σάντανς στο πλευρό των άλλων Φεστιβάλ που ακυρώθηκαν λόγω κορωνοϊού

Το Φεστιβάλ του Σάντανς στο πλευρό των ά...

Το διάσημο Φεστιβάλ, δημιούργημα του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ανέβαλλε προγραμματισμένες καλλιτεχνικές δράσεις έως και τέλος Απριλίου

Aνακοίνωση με αφορμή τη διασπορά του επικίνδυνου και μεταδοτικού κορωνοϊού, εξέδωσε πριν λίγες μέρες και αναρτήθηκε στη σελίδα του στο facebook, το Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του Σάντανς – Sundance, στη Γιούτα των ΗΠΑ, το οποίο διοργανώνεται ανελλιπώς από το 1985 κάθε Ιανουάριο και έχει εξελιχθεί σ’ ένα από τα σημαντικότερα παγκοσμίως.

Όπως αναφέρει η Keri Putnam, εκτελεστική διευθύντρια του Ινστιτούτου του Sundance, υπό την αιγίδα και διοργανωτική σφραγίδα του οποίου τελείται το ετήσιο Φεστιβάλ, «ενώ η κρίση που δημιουργεί ο κορωνοϊός εντείνεται, αναγκάζοντας σινε-Φεστιβάλ όπως της Tribeca και το SXSW, κ.α., να ακυρωθούν για φέτος, εμείς ως Σάντανς στεκόμαστε πλάι και στηρίζουμε τους συναδέλφους μας στα άλλα Φεστιβάλ που πήραν τη δύσκολη αλλά υπεύθυνη απόφαση να θέσουν ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία».

Στη συνέχεια η Keri Putnam που εκπροσωπεί και τον δημιουργό του Σάντανς που δεν είναι άλλος από τον αγαπητό, βετεράνο Χολιγουντιανό αστέρα Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ο οποίος έχει ως «ορμητήριο» του τα βουνά της Γιούτα όπου είχαν γυριστεί και σκηνές των «Δύο Ληστών» όπου είχε παίξει με τον Πολ Νιούμαν, το 1969, τονίζει πως και στο Σάντανς, «παραμένουμε αφοσιωμένοι στην ασφάλεια του προσωπικού μας, του κοινού και των καλλιτεχνών και δεσμευόμαστε να συνδράμουμε στον αγώνα μη περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε να ακυρώσουμε και να επαναπρογραμματίσουμε ότι καλλιτεχνικό ήταν να γίνει έως και τον Απρίλιο και να παραμείνουμε σε επικοινωνία με τους καλλιτέχνες online. Όλο αυτό που συμβαίνει θα έχει αναμφίβολα σοβαρές επιπτώσεις όχι μόνο για τα Φεστιβάλ και τους καλλιτέχνες αλλά θα έχει αντίχτυπο και σε εταιρείες και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που στηρίζουν event ή Φεστιβάλ. Είμαστε συντετριμμένοι για όσους έχουν πληγεί ή νοσήσει από τον κορωνοϊό αλλά την ίδια ώρα παίρνουμε θάρρος από καλλιτέχνες που μέσα από τις πλατφόρμες των social media, χαρίζουν ένα φως ελπίδας για το μέλλον».

Τέλος η Keri Putnam μιλώντας για την ανάγκη της αλληλεγγύης, υπογραμμίζει πως στις κρίσιμες στιγμές αυτής της αναταραχής που βιώνουμε, ο ρόλος της τέχνης και του πολιτισμού φαντάζει πιο αναγκαίος από ποτέ.

Η φωτ. είναι από ανάρτηση του σάιτ της εφημερίδας της Γιούτα, Salt Lake Tribune.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture