Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Live το διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό

Live το διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό

Σε νέα δήλωση για την κρίση που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός προχωρά ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνει αυτή την ώρα διάγγελμα προς τους πολίτες για την πανδημία κορωνοϊού. Ήδη η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει μια σειρά μέτρων, με πρόσφατο την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων, με στόχο τη συγκράτηση της διασποράς της νόσου.

"Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας. Πήραμε νωρίτερα από άλλες χώρες μέτρα αλλά δεν ξέρουμε ακόμα πόσο αποτελεσματικά θα είναι.Οι επόμενες εβδομάδες θάναι δύσκολες για τη χώρα μας", τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Δείτε απ’ ευθείας το διάγγελμα:

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε απευθύνει διάγγελμα την περασμένη Τρίτη τονίζοντας ότι «Είμαστε σε πόλεμο. Με έναν εχθρό που είναι αόρατος αλλά δεν είναι ανίκητος. Γιατί αν πετύχουμε να περιορίσουμε τη διασπορά της μετάδοσης, θα δώσουμε χρόνο στο σύστημα υγείας να αντιμετωπίσει τα επείγοντα περιστατικά. Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι μία και αδιαπραγμάτευτη: Να σώσουμε ζωές. Πρώτη μας φροντίδα είναι ο άνθρωπος και η δημόσια υγεία. Για αυτό και επιβάλαμε, πολύ νωρίτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μέτρα πρωτοφανή για καιρό ειρήνης. Και συνεχίζουμε σε αυτή την κατεύθυνση».

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ο έκτος θάνατος από την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν 70χρονο από την Καστοριά. Πρόκειται για το έκτο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας, το οποίο καταλήγει σε ΜΕΘ μετά από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας που οδηγούν σε πολυοργανική ανεπάρκεια. Η επίσημη ενημέρωση για τον νέο αυτό θάνατο θα γίνει στις 6 το απόγευμα από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.

Στη χθεσινή ενημέρωση των ιατρικών συντακτών, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι η διασπορά συνεχίζεται, και το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 35 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας στα 387.

Εξήντα από αυτά έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης, ενώ 70 ασθενείς νοσηλεύονται με ήπια αλλά και πιο σοβαρή εικόνα πνευμονίας. 11 από αυτούς είναι διασωληνωμένοι και ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 69 έτη.

Από τα καταγεγραμμένα κρούσματα, από ηλικία 0-17 ετών είναι τα 11, από ηλικία 18-39 είναι τα 59 και από την ηλικία 40-64 είναι τα 132, και όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή 185, αφορούν ανθρώπους άνω των 65 ετών.

Όσον αφορά τα στατιστικά που σχετίζονται με τους πέντε θανάτους στην Ελλάδα, ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών είναι τα 68 έτη και ήταν όλοι άνδρες. Μέχρι σήμερα 14 άνθρωποι που νοσηλεύτηκαν για τον ιό, έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία αναφοράς της χώρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις