Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άγγελος Τσιγκρής: «Με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, οι Έλληνες θα βγούμε νικητές...»

Άγγελος Τσιγκρής: «Με υπευθυνότητα και α...

Δήλωση του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ για τον κορωνοϊό

Με αφορμή τη μάχη που δίνει η χώρα μας για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού και των συνέπειών της στην Ελληνική κοινωνία, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής έκανε την παρακάτω δήλωση: 

“Η χώρα μας και ολόκληρος σχεδόν ο πλανήτης, δοκιμάζονται από την πανδημία του κορωνοϊού που αφαιρεί ανθρώπινες ζωές και δημιουργεί σοβαρά  προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία.  

Ο απολογισμός και η αποτίμηση για την Ελλάδα, θα γίνουν στο τέλος της περιπέτειας όταν η κρίση ξεπεραστεί. Ωστόσο, είναι προφανές ότι αυτή τη φορά το ελληνικό κράτος στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, κινείται αποφασιστικά, συντονισμένα, χωρίς χρονοτριβές και δίνει το μήνυμα στην κοινωνία ότι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε αυτή τη μάχη όλοι μαζί και σε όλα τα μέτωπα, με στόχο να μετρήσουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο χθεσινό Eurogroup ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις που αφορούν άμεσα τη χώρα μας, οι οποίες θα εξειδικευτούν άμεσα από τα  Υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών. 

Τα μέτρα αυτά αφορούν την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, της απασχόλησης, της ρευστότητας και της κοινωνικής συνοχής. 

Ειδικότερα, η χώρα μας απαλλάσσεται από την υποχρέωση για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3.5% για το έτος 2020, ενώ παράλληλα εξαιρούνται από τη τελική δημοσιονομική επίδοση οι έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, του μεταναστευτικού, τη στήριξη των συστημάτων υγείας, την ενίσχυση των δομών κοινωνικής προστασίας, τη λήψη φορολογικών μέτρων για την ενίσχυση επιχειρήσεων σε περιοχές και κλάδους που πλήττονται και τη λήψη μέτρων για τη στήριξη της απασχόλησης. 

 Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι συνέπεια συστηματικής δουλειάς. Είναι η απτή απόδειξη ότι η Ελληνική κυβέρνηση κινείται γρήγορα και μεθοδικά. 

 Με την απαραίτητη ατομική ευθύνη τους καθενός μας και την αποφασιστικότητα της πολιτικής μας, η Ελλάδα θα ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη συγκυρία με το μικρότερο κοινωνικό κόστος. Οι Έλληνες θα βγούμε και πάλι νικητές...»._

 


____________________

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις