Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η νέα πραγματικότητα λόγω κορωνοϊού στην Πάτρα -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Η νέα πραγματικότητα λόγω κορωνοϊού στην...

Στους ναούς θα υπάρχουν στην είσοδο αντισηπτικά υγρά και οι πιστοί θα μπορούν απλώς να ανάβουν ένα κερί και να προσεύχονται

Μία νέα πραγματικότητα καλούμαστε πλέον όλοι να συνηθίσουμε λόγω των μέτρων προστασίας ενάντια στην μετάδοση του κορωνοϊού. Στα σούπερ μάρκετ πια η είσοδος γίνεται με περιορισμούς ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και στους πελάτες προσφέρεται στην είσοδο αντισηπτικό υγρό χεριών και κάρτα με αριθμό, την οποία και επιστρέφουν στο ταμείο φεύγοντας.

Σε καφέ –take away έχει μπει η ένδειξη πως πλέον οι καφέδες στο πλαστικό ποτήρι δίνονται από το παραθυράκι του μαγαζιού όπως και τα ρέστα και όχι εντός των χώρων.

Κάποια λίγα εστιατόρια λειτουργούν αυστηρά ως take away – delivery για την εξυπηρέτηση των πελατών τους έχοντας απομακρύνει τα τραπεζοκαθίσματα τους, ενώ και στους ιερούς ναούς αλλάζουν εντελώς τα δεδομένα για το ερχόμενο διάστημα που θα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα.

 

Την ενημερωτική αυτή ανάρτηση την είδαμε στην είσοδο  καταστήματος στην Πάτρα.

Τέλος να προσθέσουμε πως κάποια μαγαζιά του λιανεμπορίου που κλείνουν από Τετάρτη 18/3 βάσει των νέων μέτρων, και ενόψει της μεγάλης εορτής του Πάσχα που έρχεται, ενημερώνουν πως μπορεί ο κόσμος να παραγγέλνει τις λαμπάδες τους ηλεκτρονικά.

Όπως μας είπε ο εφημέριος του ιερού ναού Παντανάσσης π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, στην είσοδο της εκκλησίας θα υπάρχουν πλέον αντισηπτικά υγρά για όποιον πιστό θα εισέρχεται με τον περιορισμό του 1 ατόμου ανά 10 τετραγωνικά, για να ανάψει το κερί του ή για ολιγόλεπτη ατομική προσευχή.

Παρήγορο πάντως για τον κόσμο που δεν θα μπορεί να εκκλησιαστεί θα είναι η μετάδοση από την τηλεόραση του Λύχνου και το ραδιόφωνο της Αποστολικής Μητροπόλεως των Πατρών της Θείας λειτουργίας που θα γίνεται μόνο με τον ιερέα, τον διάκονο και τον ψάλτη στο παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου τοῦ Θεολόγου του Επισκοπείου Πατρών, χωρίς παρουσία πιστών.

Κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις