Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δημήτρης Κουρέτας: «Πιθανότατα σε 12 μήνες το εμβόλιο για τον κορωνοϊό»

Δημήτρης Κουρέτας: «Πιθανότατα σε 12 μήν...

Οι αναφορές του πατρινού καθηγητή στις επιστημονικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση του ιού

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε ο καθηγητής βιοχημείας και βιοτεχνολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δ. Κουρέτας, σχετικά με τις κλινικές μελέτες που έχουν ξεκινήσεις για να βρεθεί το φάρμακο κατά του κορονοϊού. "Οι κλινικές μελέτες από 10 εταιρείες ξεκίνησαν χθες. Δεν νομίζω ότι θα πετύχουν όλες αλλά κάποιες θα τα καταφέρουν. Πιστεύω ότι στο επόμενο 12μηνο θα έχουμε το φάρμακο σε πρώτη φάση για τους ανθρώπους που δουλεύουν στο χώρο της υγείας" τόνισε ο καθηγητής.

Δυο 24ωρα πριν, ο πατρινός καθηγητής είχε κάνει μια ηχηρή παρέμβαση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα αναφέροντας σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης πως οι εξελίξεις δείχνουν ότι η Ελλάδα βαδίζει ακριβώς στα βήματα της Ιταλία και την ίδια ώρα ο κόσμος στον δρόμο γελάει.

ΔΕΙΤΕ αναλυτικά τι έγραψε ο κ. Κουρέτας:

«Δεν είχε στεγνώσει το μελάνι αυτών που έγραψα για την αύξηση των κρουσματων . Προχθές είχαμε 130 σήμερα 230. Αν το σενάριο αυτό είναι σωστό και είναι το ήπιο , τότε το άλλο Σάββατο θα έχουμε περίπου 1000. Σχεδόν την 25η Μαρτίου στην καλύτερη περίπτωση 4-5000. Δεν συνεχίζω αν και θα έπρεπε . Η Ελλάδα έχει 600 κλίνες ΜΕΘ. Σχεδόν τελευταία στην Ευρώπη με πρώτη τη Γερμανία με 30.000.

Το γεγονός ότι σήμερα οι άνθρωποι στην Αθήνα πήγαν μαζικά στις παραλίες , φαίνεται ότι δεν έχουν αντιληφθεί τι θα συμβεί . Δεν μπορώ να καταλάβω τι περιμένει η εκκλησία της Ελλάδος να βγάλει ανακοίνωση.

Βλέπετε την Ιταλία που έχει σήμερα 20.000 κρούσματα. Βαδίζουμε ακριβώς στα βήματα της Ιταλίας και κ κόσμος στον δρόμο γελάει.

 
Όταν οι γνωστοί μας θα πεθαίνουν αβοήθητοι στο σπίτι γιατί αυτό θα συμβεί περίπου τη μεγάλη εβδομάδα (έχουμε σχεδόν 250 κλίνες ΜΕΘ για κορονοιο σε όλη τη χώρα), τότε θα είναι αργά.

Ίσως χρειάζεται άμεσα σκληρά μέτρα γιατί δεν βλέπω κάτι άλλο.

Εν τω μεταξύ όπως είστε σπίτι διαβάστε το δεκαήμερο του βοκακιου. Περιγράφει ωραία πράγματα.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις