Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: "Παγωμένος" ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μέχρι χθες στο νοσοκομείο του Ρίου - Δυο στη ΜΕΘ

Κορωνοϊός: "Παγωμένος" ο αριθμ...

20 ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Πάτρας

Κανένα νέο κρούσμα δεν είχε προστεθεί μέχρι το μεσημέρι της Δευτερας στην Δυτική Ελλάδα σύμφωνα με τους τελευταίους εργαστηριακούς ελέγχους των ύποπτων δειγμάτων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών νοσηλεύονται συνολικά 20 ασθενείς εκ των οποίων οι δυο διασωληνωμένοι στη Μονάδα Αρνητικής πίεσης. Η κατάσταση τους είναι σοβαρή.

Ωστόσο όπως τόνισε ο καθηγητής Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής του Εργαστηρίου Υγιεινής Αγγελος Χατζάκης αναφερόμενος στον κορονοϊό « έχει ημερομηνία λήξης. Στα μέσα Μαΐου θα έχουν τελειώσει όλα».

Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς όπως τόνισε έχει κολλήσει ο εργαστηριακός έλεγχος, καθώς δεν υπάρχουν αντιδραστήρια. Τα χθεσινά 21 κρούσματα είναι καθυστερημένες διαγνώσεις. Κι άλλες χώρες έχουν το ίδιο πρόβλημα. Αρα η εικόνα των μειωμένων κρουσμάτων είναι απολύτως πλασματική. Δεν υπάρχει καμία ανάσχεση».

Για τα μέτρα που έχουν παρθεί κι αν επαρκούν τόνισε: «Ο,τι κάνουν αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλό. Το στοίχημα είναι πόσο θα συμμορφωθούμε για να έχουμε λιγότερους θανάτους. Αν τα τηρήσουμε, θα έχουμε μικρό καμπανάκι κι όχι μεγάλη καμπάνα. Τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι τα καλύτερα δυνατά κι επιβλέπονται από τα ανώτατα μέλη της κυβέρνησης και υπάρχει πειθαρχία κι αποτελεσματικότητα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι αδύνατον να υπολογιστεί. Χαλάμε την ποιότητα των στοιχείων, αν είχαμε τα εργαστήρια σωστά θα ήταν πιο ασφαλές. Υπάρχει ορισμός από ΕΟΔΥ ποιος πάει και κάνει τεστ. Τα τεστ που θέλει ο ΕΟΔΥ πρέπει να γίνονται και να μην καθυστερούν όπως τώρα».

Τέλος κληθείς να σχολιάσει αν φοβούνται μετάλλαξη του ιού επεσήμανε: «Τα ενδεχόμενα αυτά είναι πάντα πιθανά, αλλά δημόσια υγεία, κάνεις με τα δεδομένα που έχεις».

Στην Ελλάδα συνολικά 21 νέα κρούσμα στην Ελλάδα.

Συνολικά είναι 352 τα κρούσματα στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε χθες ο κ. Τσιόδρας. Από αυτά 51 απροσδιόριστης πηγής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση 9 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, το 51% των κρουσμάτων είναι άνδρες, με το σύνολο των κρουσμάτων στην χώρα μας να φτάνει πλέον τα 352.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί για κορονοϊό 4320 δείγματα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 175 χιλιάδες και οι θάνατοι είναι 6.700.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις