Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Δημήτρης Λιγνάδης: Στην... έπαλξη του γραφείου μου, όσο μου επιτρέπεται

Δημήτρης Λιγνάδης: Στην... έπαλξη του γρ...

Η συγκινητική επιστολή στους εργαζόμενους του Εθνικού Θεάτρου εν μέσω της πανδημίας

Ένα  ψύχραιμο, εμψυχωτικό αλλά και συγκινητικό κείμενο έλαβαν το Σάββατο όλοι οι εργαζόμενοι και συνεργάτες του Εθνικού Θεάτρου από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη στη σκιά της πανδημίας.

Το mail έφτασε λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου στους δεκάδες παραλήπτες του από το γραφείο του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, στο γραφείο του, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις πρωτόγνωρες συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πολιτιστικοί φορείς της χώρας, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές για τις αμοιβές και τις άδειες των εργαζομένων. Αλλά και για τον τρόπο που το Εθνικό Θέατρο μπορεί να στηρίξει τους πολίτες αυτές τις δύσκολες στιγμές.

 

Ολόκληρη η επιστολή

«Αγαπητοί  συνάδελφοι,συνεργάτες,συμμετέχοντες με κάθε τρόπο στον φορέα που λέγεται ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ. Ως εκ τούτου και αγαπημένοι μου φίλοι.

Σας στέλνω το παρόν για να σας διαβεβαιώσω για ακόμη μια φορά,ότι η καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου ΜΑΣ, στέκεται στο πλευρό σας και φυσικά βρισκόμαστε στην ίδια όχθη. Ενώ στην αντίπερα, έχουμε μια νέα παγκόσμια κατάσταση, πρωτόγνωρη για ΟΛΟΥΣ, όθεν και μη προβλέψιμη ως προς μια "συνταγογραφημένη" αντιμετώπισή της. Θέλω να ξέρετε πως η προτεραιότητα μου,θεσμικά μα -κυρίως-ανθρώπινα,είναι η διαφύλαξη της υγείας, της ασφάλειας και του αισθήματος αλληλεγγύης,στον καθένα από εσάς. Με γνώμονα αυτά, σας ευχαριστώ που, από κοινού και με αυταπάρνηση, βοηθάτε στην διαφύλαξη,για όσο επιτρέπουν οι συνθήκες,της λειτουργικής" επιβίωσης" του θεάτρου.Το οποίο εμείς το ζούμε και από αυτό ζούμε.

Σας επιβεβαιώνω επίσης, ότι ΔΕΝ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ. Κινούμαστε όλοι με βάση τις εξελίξεις και τις οδηγίες των υπερκειμένων επίσημων Φορέων.

Είμαστε εδώ για όποια πληροφορία θέλετε,για όποιο ερώτημα/αίτημα τεθεί, για όποια προσαρμογή αντιμετώπισης αποφασιστεί (και κάθε μέρα,όπως βλέπετε οι τακτικές και οι οδηγίες μετασχηματίζονται), απέναντι σε μια κατάσταση για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ πρωτόγνωρη.

 Όχι δεν θα σας ζητήσω εμπιστοσύνη,κατανόηση,ψυχραιμία,συνέπεια,κλπ.Τα θεωρώ δεδομένα και αμοιβαία. Θα σας ζητήσω αγάπη και έγνοια. Πρωτίστως  για τον κάθε ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ οργανισμό.Και ύστερα,για τον οργανισμό του θεάτρου μας.

ΥΓ.1.Θα βρίσκομαι διαρκώς και όσο επιτρέπεται, στην...έπαλξη του γραφείου μου

ΥΓ.2.Συγχωρείστε μου τον προσωπικό και συγκινησιακο τόνο στην επιστολή αυτή

Με εκτίμηση,από το μέτωπο

Δημήτρης Λιγνάδης»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture