Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

38 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα- Έφθασαν τα 228

38 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα- ...

Ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ

38 νέα κρούσματα  του κορωνοϊού ανακοίνωσε πριν λίγο ο ΕΟΔΥ. Έτσι συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται πλέον στα 228. Συνολικά 22 κρούσματα είναι εγχώρια (ορφανά) χωρίς δηλαδή ταξιδιωτικό ιστορικό.

Στην πλειοψηφία τους είναι στην Αθήνα. Συνολικά 5 κρούσματα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, ενώ 8 κρούσματα πήραν σήμερα εξιτήριο. Συνολικά έχουν ληφθεί 3.400 δείγματα.

Το 51% των κρουσμάτων  στην Ελλάδα είναι άνω των 65 ετών, ενώ ο μέσος όρος της ηλικίας των τριών έως τώρα νεκρών είναι τα 73 έτη.

Ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε απάντησε και για την χρήση σε ασθενή στην Πάτρα, φαρμάκου που είχε χρησιμοποιηθεί για τον Έμπολα. Όπως ανέφερε υπάρχει ειδική διαδικασία εισαγωγής του και έχει ήδη εφαρμοστεί σε τρεις περιπτώσεις στην χώρα μας. Το συγκεκριμένο φάρμακο έχει χρησιμοποιηθεί σε σοβαρά περιστατικά σε Κίνα και ΗΠΑ, μελέτη όμως έχει δείξει ότι δεν ήταν καταλύτης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Μαζί με αυτό το φάρμακο χορηγούνται άλλα δύο φάρμακα που είναι κατά του Έιτζ και της Μαλάρια.

Ο κ. Τσιόδρας συνέστησε ψυχραιμία και όχι πανικό και να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Επισήμανε δε ότι εκείνο που τον προβληματίζει περισσότερο είναι τα "ορφανά" κρούσματα καθώς σε αυτά δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική ιχνηλάτηση. 

 

Περισσότερα σε λίγο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις