Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαθητές στη Ναύπακτο έκαναν κατάληψη λόγω κορωνοϊού γιατί η Πάτρα είναι... κοντά

Μαθητές στη Ναύπακτο έκαναν κατάληψη λόγ...

Τελικά τους πρόλαβαν οι εξελίξεις

Υπό κατάληψη από τους μαθητές του τέλεσε την Τρίτη 10 Μαρτίου το 2ο Λύκειο Ναυπάκτου. Ο λόγος της κατάληψης που αποφάσισαν τα παιδιά ήταν ο κορωνοϊός και η γειτνίαση με την Πάτρα όπου τα σχολεία ήταν κλειστά από την περασμένη εβδομάδα λόγω κρουσμάτων του ιού.

Βέβαια η κατάληψη στο συγκεκριμένο σχολείο διήρκησε ουσιαστικά λίγες μόνο ώρες καθώς ήδη η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας για δύο εβδομάδες.

Ο μαθητές είχαν κολλήσει μάλιστα στην είσοδο και μία ανακοίνωση στην οποία αναφέρονταν στα αιτήματά τους, εστιάζοντας στο θέμα του κορωνοϊού.

Σημείώναν πως η Ναύπακτος γειτνιάζει με την πόλη της Πάτρας όπου έχουν παρθεί πιο δραστικά μέτρα πλέον για την εξάπλωση του φαινομένου, ενώ τονίζουν πως πολλοί εκπαιδευτικοί τους κατοικούν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, με ότι συνεπάγεται αυτό.

Ζητούσαν την άμεση διακοπή της λειτουργίας του σχολείου, καθώς και του συνόλου των εκπαιδευτικών μονάδων, την απολύμανση των εγκαταστάσεων, αλλά και τη δρομολόγηση της εξ’ αποστάσεων εκπαίδευσης.

Στο σχολείο λίγο αργότερα έφτασε ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ντίνος Τσουκαλάς, καθώς και η κ. Μουσγά, Δ/ντρια του Κέντρου Υγείας, προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές για το καθεστώς που ισχύει σήμερα βάσει των οδηγιών που έχουν δοθεί σε κεντρικό επίπεδο, χωρίς όμως τελικά να γίνει συνάντηση μαζί τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις