Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαιρετισμούς στον Άγιο Ανδρέα που χωρά 4.000 άτομα κάνει ο Μητροπολίτης Πατρών

Χαιρετισμούς στον Άγιο Ανδρέα που χωρά 4...

Την ώρα που ο κορωνοϊός «καλπάζει» στην περιοχή

Την ώρα που οι ειδικοί σε όλο τον κόσμο συνιστούν να αποφεύγεται ο συνωστισμός ατόμων σε κλειστούς χώρους, και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων όπως είναι οι ηλικιωμένοι, για την καθυστέρηση διάδοσης του κορωνοϊού, ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, έχει ανακοινώσει ότι θα τελέσει τους Β’ Χαιρετισμούς στο νέο ναό του Πολιούχου Αγίου Ανδρέου, ο οποίος ως γνωστόν, χωρά περί τους 4.000 πιστούς. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Μητροπολίτη, ο κ.κ. Χρυσόστομος θα χοροστατήσει στην ακολουθία στο νέο ιερό ναό Αγίου Ανδρέου την Παρασκευή 13/3/2020 στις 19.00 ενώ την Κυριακή 15/3 το πρωί θα τελέσει την Θεία λειτουργία στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας και το απόγευμα στις 18.00, θα είναι στον ιερό ναό Παντανάσσης στον Γ’ κατανυκτικό εσπερινό.

Στην πλειοψηφία του, το ποίμνιο αποτελείται από ηλικιωμένους ανθρώπους, οι οποίοι μπορεί πιο εύκολα να προσβληθούν από τον κορωνοϊό και έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας.

Το thebest.gr και ο δημοσιογράφος Τάκης Μαρτάτος επικοινώνησε με τον προϊστάμενο του Ναού του Αγίου Ανδρέα, πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Σκιαδαρέση, ο οποίος δήλωσε πως έχει γίνει απολύμανση για την προστασία των πιστών.

"Από την πρώτη στιγμή προέβη στην απολύμανση ειδικά των χώρων και σημείων με την περισσότερη συχνότητα επισκέψεων. Επίσης σε διάφορα σημεία του ναού έχουν τοποθετηθεί καλής ποιότητας απολυμαντικά ενώ καθαρίζονται συνεχώς από τους νεωκόρους οι εικόνες, ο Σταυρός του Μαρτυρίου του Πολιούχου, η Τιμία Κάρα του Αγίου Ανδρέου ενώ σκέφτομαι και επιπλέον προστατευτικά μέτρα μετά από έλεγχο και συζήτηση με ειδικούς", ανέφερε χαρακτηριστικά ο π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, ο οποίος είναι και σε στενή επαφή και συνεργασία και με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο που έχει και τον πρώτο λόγο.

"Πρέπει να προσέξουμε και να υπάρξει ένας περαιτέρω συντονισμός των μέτρων αλλά πάνω απ' όλα χρειάζεται και η αυτοσυνειδησία και το αίσθημα της προσωπικής ευθύνης του καθενός μας", ανέφερε ο π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης στο thebest.gr προσθέτοντας πως οι πιστοί και ειδικά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πρέπει να προσέχουν, να παίρνουν τις στοιχειώδεις προφυλάξεις και αν έχουν ένα ελαφρύ κρύωμα (βήχα ή φτέρνισμα) ας μην έρθουν στην εκκλησία κι ας παρακολουθήσουν την ιερά ακολουθία από την τηλεόραση του Λύχνου. Εξάλλου όπως αναφέρεται και στη διάρκεια της ακολουθίας, οι ιερείς προσεύχονται και "για τους δι' ευλόγους αιτίας απολειφθέντων αδελφών".

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως για τους μεγαλύτερους σε ηλικία και ευπαθείς ομάδες, στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης του κορωνοϊού, και για την αποφυγή συγχρωτισμού με πολλά άτομα συστήνεται από τους ειδικούς λοιμωξιολόγους αλλά και κάποιους αρχιερείς να παρακολουθήσουν καλύτερα τις ιερές ακολουθίες από την τηλεόραση και στην περίπτωση της Πάτρας από την ζωντανή αναμετάδοση τους από το Λύχνο, το τηλεοπτικό κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Επιμέλεια: ΦΑΝΗΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις