Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερώτηση Μάρκου - Αναγνωστοπούλου για το Καραμανδάνειο

Ερώτηση Μάρκου - Αναγνωστοπούλου για το ...

Για τις ελλείψεις του αναισθησιολογικού Τμήματος

Ερώτηση για τις ελλείψεις του Αναισθησιολογικού Τμήματος στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου. Η ερώτηση έχει ως εξής:

 

Το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων είναι το μοναδικό αποκλειστικά παιδιατρικό νοσοκομείο εκτός Αττικής και καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και των νησιών του Ιονίου. Η παιδιατρική κλινική εφημερεύει εναλλάξ με το ΠΓΝΠ και οι χειρουργικές κλινικές εφημερεύουν καθημερινά δεχόμενες τον μεγάλο όγκο περιστατικών από την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας, τα χειρουργικά περιστατικά που αντιμετωπίζονται στο Καραμανδάνειο καλύπτουν όλο το φάσμα ηλικιών, ήτοι νεογνά, βρέφη, παιδιά, εφήβους. Το είδος των επεμβάσεων περιλαμβάνει παιδοχειρουργικές, ορθοπεδικές, ΩΡΛ επεμβάσεις,  πλαστικής χειρουργικής, οδοντιατρικά και γναθοχειρουργικά περιστατικά. Τα χειρουργεία που διενεργούνται κατά μέσο όρο το χρόνο είναι 2000, το 1/5 εκ των οποίων είναι έκτακτα κι επείγοντα.

Οι υπηρετούντες Αναισθησιολόγοι (Συντονιστής διευθυντής, δύο διευθυντές, μία Επιμελήτρια Β’ καλύπτουν καθημερινά την λειτουργία 2-3 χειρουργικών αιθουσών, ιατρείου προεγχειρητικού ελέγχου ασθενών, τακτικά εξωτερικά ιατρεία, εκτιμήσεις νοσηλευομένων ασθενών, εφημερίες, διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών, δύσκολες φλεβοκεντήσεις τόσο στο τακτικό ωράριο όσο και κατά την διάρκεια της εφημερίας σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς.

Ο φόρτος εργασίας ανά αναισθησιολόγο είναι μεγάλος και έχει υπερβεί προ πολλού τις συνθήκες για την ασφαλή χορήγηση αναισθησίας, κάλυψης των χειρουργείων, την διενέργεια ιατρικών πράξεων και παρακολούθησης των παιδιατρικών ασθενών. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί μετά την αποχώρηση της μοναδικής επικουρικής ιατρού και την αναρρωτική άδεια της συντονίστριας Διευθύντριας, ενώ επίκειται η συνταξιοδότηση ενός ακόμα  αναισθησιολόγου.

Για την ασφάλεια των ασθενών, από τις αρχές Μαρτίου τρέχοντος έτους, οι ελάχιστοι εναπομείναντες αναισθησιολόγοι του τμήματος προχωρούν στη λειτουργία μιας μόνο χειρουργικής αίθουσας για την πραγματοποίηση όλων των περιστατικών: επειγόντων, εκτάκτων και τακτικών, έως την πρόσληψη τουλάχιστον ενός επιπλέον αναισθησιολόγου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την κάλυψη των αναγκών του συγκεκριμένου παιδιατρικού νοσοκομείου, το οποίο καλύπτει ένα πολύ μεγάλο μέρος της χώρας;

- Προτίθεται να αλλάξει άμεσα ο απαρχαιωμένος οργανισμός του Καραμανδάνειου που προβλέπει μόνο τέσσερις οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων, ενώ οι πραγματικές λειτουργικές ανάγκες είναι πλέον πολλαπλάσιες;

 

                                Οι ερωτώντες βουλευτές:

 

                                   Mάρκου   Κώστας

 

                                   Αναγνωστοπούλου Αθανασία

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις