Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα "στοιχειά" της Αγίου Ανδρέου στην Πάτρα - Ένα ακόμη υπέροχο κτίριο είναι έτοιμο να καταρρεύσει...

Τα "στοιχειά" της Αγίου Ανδρέο...
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

Δείτε ΦΩΤΟ

Η νεώτερη αρχιτεκτονική μας κληρονομιά και η συμβολή της στην εξέλιξη των πόλεων του νεοελληνικού κράτους αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στα μέχρι τώρα διασωθέντα από την καταστροφή νεοκλασικά κτίρια, πολλά από τα οποία έχουν χαρακτηρισθεί ως διατηρητέα.

Όμως παρά την σπουδαιότητά τους δεν φαίνεται να προχωρεί με ικανοποιητικό ρυθμό η αποκατάστασή τους. Ως αποτέλεσμα, πολλά από αυτά ερειπώνονται, ενώ πιθανές μελλοντικές εργασίες σε αυτά για να κριθούν ασφαλή, χρησιμοποιήσιμα και καλαίσθητα θα απαιτήσουν πολύ υψηλότερο από το σημερινό κόστος.

Πέρα από την αντιαισθητική εικόνα που δημιουργούν σε μια σύγχρονη πόλη, εφ’ όσον δεν επισκευάζονται, δημιουργούν ακόμα και κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των διερχόμενων πεζών, ενώ αρκετά από αυτά αποτελούν και εστίες μολύνσεως, αφού χρησιμοποιούνται ως καταφύγιο τρωκτικών και αδέσποτων ζώων, καθώς και ως χώρος απορριμμάτων.

Ένα  από αυτά, το υπέροχο διατηρητέο art nouveau κτίριο που βρίσκεται επί της Αγίου Ανδρέου στη συμβολή με την Ασκληπιού. Χρόνια εγκαταλελειμμένο, ρημάζει κι αυτό παρά την πλούσια ιστορία του και το κατά πώς λέγεται μεγαλοπρεπέστατο εσωτερικό του. Ένα κτίριο πανέμορφο με πλούσια ιστορία αφού παλιά αποτελούσε επιλογή πολιτικών όπως του Παν. Καννελόπουλου για την εκφώνηση ομιλιών από τα υπέροχα μπαλκόνια του…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις