Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ολονύχτια επεισόδια στις Καστανιές Έβρου - Χημικά και ένταση ξανά - ΔΕΙΤΕ LIVE

Ολονύχτια επεισόδια στις Καστανιές Έβρου...

Συνεχίζεται η ένταση

 

Mία εβδομάδα έχει περάσει από την έναρξη της έντασης που έχει στήσει η Τουρκία στα ελληνοτουρκικά σύνορα και η ένταση των επεισοδίων αυξάνει αντί να μειώνεται. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έγιναν επιθέσεις από την πλευρά της Τουρκίας με στόχο να διασπαστεί ο φράχτης που έχει τοποθετήσει η Ελλάδα στα σύνορα της και που καθημερινά ενισχύεται όχι μόνο από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και του στρατού αλλά και με ειδικές υπερκατασκευές που μεταφέρονται από τεράστια φορτηγά του ελληνικού στρατού.

Τα σημεία που έχουν ορατότητα προς τα φυλάκια έχουν αποκλειστεί για τους δημοσιογράφους για λόγους ασφαλείας ωστόσο από απόσταση 200 μέτρων που βρίσκεται η κλειστή πόρτα του τελωνείου γίνονταν αντιληπτές οι ριπές στρατιωτικών όπλων, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, φωτοβολίδες και δακρυγόνα.

 

Ολο το βράδυ απόψε σε όλο το χωριό στις Καστανιές ακούγονταν οι φωνές των επιτιθέμενων προς την πλευρά που βρίσκονται οι καλά οργανωμένες ελληνικές δυνάμεις με συνθήματα στα αγγλικά κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων. Αξιοσημείωτη ήταν η ψυχραιμία με την οποία οι ελληνικές αρχές αντιμετωπίζουν την κατάσταση.

Ακολούθησαν άλλα δύο κύματα επιθέσεων στη μία μετά τα μεσάνυχτα και στις 2 και μάλιστα οι επιτιθέμενοι άναψαν φωτιές τις οποίες έσβησαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που είχαν πάρει θέση στο ελληνικό φυλάκιο αλλά και περιμετρικά του φράχτη.

Οι εστίες φωτιάς αντιμετωπίστηκαν από ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής ενώ ο ελληνικός στρατός επιχειρεί να φωτίσει τον φράχτη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι κάτοικοι στις Καστανιές διατηρούν υψηλό ηθικό και διακριτικά βρίσκονται αρωγοί στις προσπάθειες της αστυνομίας και του στρατού ενώ μεγάλη ήταν η προσέλευση στην χθεσινοβαδυνή λειτουργία των «Χαιρετισμών» στην κεντρική εκκλησία όπου πολύς κόσμος έψαλλε Τῇ ὑπερμάχῷ στρατηγῷ τὰ νικητήρια και μάλιστα όλη η λειτουργία ακούγονταν σε όλο το χωριό από δυνατά ηχεία. Δείτε το video...

Μετά τις 3 τα ξημερώματα η κατάσταση ηρέμησε αλλά με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν νεα επεισόδια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις