Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

8ο κρούσμα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη

8ο κρούσμα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη

Ένας Έλληνας

Επιβεβαιώθηκε και το όγδοο κρούσμα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στην Ελλάδα.
Πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του πέμπτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Η κλινική εικόνα του όγδοου επιβεβαιωμένου κρούσματος που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωναϊό στη Θεσσαλονίκη, δεν διαφέρει από την κλινική εικόνα των άλλων κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί έως σήμερα.

 Πρόκειται για τον σύζυγο, της εκπαιδευτικού και πέμπτου επιβεβαιωμένου κρούσματος. Η εκπαιδευτικός είναι φίλη, της 38χρονης γυναίκας που ήταν η πρώτη που διαγνώστηκε με κορωνοϊό στην Ελλάδα. Ο σύζυγος της εκπαιδευτικού παρέμενε τις προηγούμενες μέρες σε οικειοθελή απομόνωση και το πρώτο δείγμα είχε βγει αρνητικό. Ωστόσο, συνέχισε να παρουσιάζει και τις επόμενες μέρες συμπτώματα γρίπης και μετά από νέες εξετάσεις το δεύτερο δείγμα βγήκε θετικό στο κοροναϊό. Ο ασθενής νοσηλεύεται απομονωμένος στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο αρνητικής πίεσης, του νοσοκομείου αναφοράς της Θεσσαλονίκης, το ΑΧΕΠΑ. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Οι γιατροί ξεκίνησαν να χορηγούν στον ασθενή ειδική φαρμακευτική αγωγή, ώστε να καταπολεμηθεί το ιογενές στέλεχος COVID-19.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις