Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"ΟΧΙ στον δρόμο του θανάτου" - Κινητοποίηση στο Βουπράσιο για την καρμανιόλα της Πατρών - Πύργου

"ΟΧΙ στον δρόμο του θανάτου" -...

Στις 12 το μεσημέρι

Είναι ένας δρόμος καρμανιόλα που έχει βαφτεί με αίμα πολλές φορές και τελευταίο τραγικό συμβάν, το θανατηφόρο τροχαίο το βράδυ της Κυριακής με θύματα δύο φίλους, έναν 25χρονο και 28χρονο, οι οποίοι κηδεύτηκαν χθες στα χωριά τους, στη Βάρδα και στην Παλιά Μανωλάδα.

Η κινητοποίηση που πραγματοποιείται σήμερα στις 12 στο Βουπράσιο, το τελευταίο χωριό του νομού Αχαΐας, είχε προγραμματιστεί λίγες μέρες πριν το νέο θανατηφόρο. 

Πανηλειακή απεργία και συγκέντρωση στο Βουπράσιο στα όρια των νομών Αχαΐας - Ηλείας , πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας αλλά και διεκδίκησης της άμεσης κατασκευής της Πατρών - Πύργου, που παραμένει δρόμος καρμανιόλα. H κινητοποίηση συνδιοργανώνεται από τους δήμους Πύργου, Πατρέων, Ανδραβίδας - Κυλλήνης, Καλαμάτας και Πηνειού, που διεκδικούν συνέχιση των εργασιών στον δρόμο Πάτρα - Πύργος - Ολυμπία - Τσακώνα χωρίς διόδια.

Παράλληλα, στην Ηλεία πραγματοποιείται απεργία, την οποία καλύπτει η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ ΟΤΑ, ενώ συμμετέχουν πλήθος φορέων.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει ο δήμος Πατρέων, καθηγητές από την Αχαϊα και τα Ιόνια νησιά , η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης και άλλοι  εκπρόσωποι φορέων από την Αχαϊα και την Ηλεία. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 

Τα τελευταία δέκα χρόνια στην Πατρών - Πύργου έχουν σκοτωθεί πάνω από 130 άνθρωποι. 

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε  ο «Ημεροδρόμος», στα μέσα Σεπτεμβρίου 2019, μέσα στην τελευταία δεκαετία σε αυτόν τον δρόμο, σε αυτή την καρμανιόλα,  έχουν συμβεί 106 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα και έχουν χάσει την ζωή τους 130 άνθρωποι!

Τα 46 θανατηφόρα ήταν στον νομό Αχαΐας και τα 60 στον νομό Ηλείας. 58 οι νεκροί στην Αχαΐα και 72 στην Ηλεία.

Επίσης έχουν σημειωθεί συνολικά 41 σοβαρά τροχαία με 75 σοβαρά τραυματίες.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις