Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Με καρναβαλικό πνεύμα γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη οι Πατρινοί της Αθήνας - ΦΩΤΟ

Με καρναβαλικό πνεύμα γιόρτασαν την Τσικ...

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας

Με  ιδιαίτερο Πατρινό  κέφι γιορτάστηκε η Τσικνοπέμπτη από τον Σύλλογο Πατρέων Πρωτευούσης ''Ο Πρωτόκλητος Ανδρέας'' στο κεντρικό ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ της πλατείας Συντάγματος.

Ο Προέδρος του Συλλόγου κ. Θεοδόσης Γεωργίου με τον Γενικό Γραμματέα κ. Άλμπερτ Μπάρρυ, και τη σύζυγό του, τις δραστήριες κυρίες του Δ. Σ. Μαρία Κορμανίδου – Φουκανέλη και Χρυσάνθη Διονυσοπούλου, καθώς και ο κ. Χάρης Μπουγιούκος, καλωσόριζαν τους προσκεκλημένους. Η κυρία Αλίκη Μητσάκου – Γεωργίου, πατρινή ...εκ  μεταγραφής λόγω συζύγου, με τις πολλές Αθηναίες φίλες της, δεν έδωσαν μόνο πολύ κέφι αλλά και πολύτιμη συνεισφορά στην διοργάνωση.

 Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τους Χορηγούς που συνετέλεσαν με τις προσφορές τους στην στήριξη της διοργάνωσης και του Συλλόγου.

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τις εταιρείες για τα δώρα στη λαχειοφόρο αγορά  της εκδήλωσης

Με  παρουσία 200 και πλέον προσκεκλημένων και με την καρναβαλική - πατρινή μουσική από τον γνωστό  disc-jockey  Nicola Lavacca, μέλη του Συλλόγου αλλά και πολύ μεγάλος αριθμός φίλων χορέψαν μέχρι τις πρωινές ώρες  με πολύ κέφι όπως τις παλιότερες εποχές.

Σημαντικές προσωπικότητες, μεταξύ πολλών φίλων, οι Καθηγητές Πανεπιστημίου Γιώργος Δονάτος με την σύζυγό του πατρινή κα. Μαρία Δεσινιώτη, ο ιατροί Καθηγητές  κ.κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, Βασίλης Τσάπανος και Λύσανδρος Ζαχαρόπουλος με τις συζύγους τους, ο Ναύαρχος ε.α. κ. Κ. Ζωγραφάκης με την πατρινή σύζυγο του διακεκριμένη ζωγράφο κ. Μαρίνα Ζωγραφάκη- Φιλιππάκη, και ο κύριος Ανέστης Κωνσταντινίδης με  την κεφάτη σύζυγο του  Μαρία με μεγάλη παρέα του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ιλισός, συμμετείχαν στην Πατρινή  Καρναβαλική παράδοση.

Η κ. Μαρίνα Ζωγραφάκη- Φιλιππάκη φιλοτέχνησε ένα εξαίρετο πίνακα για το Πατρινό Καρναβάλι που προσέφερε στον Πρόεδρο του Συλλόγου.

 Έντονη κεφάτη παρουσία είχαν όπως κάθε χρόνο, ο διεθνούς κύρους φυσικός και αστρονόμος, επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, συμπολίτης μας κ. Διονύσιος Σιμοπούλος, ο κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος, Πρόεδρος της ¨Ένωσης Οικονομικών Διευθυντών Ελλάδος, με τις συζύγους και τις παρέες τους, μαζί με μεγάλες παρέες Πατρινών που ζουν στην Αθήνα.

Ακόμα διακεκριμένα Μέλη του Συλλόγου μας όπως   η κ. Γκόλφω Τζελετοπούλου  με τον πάντα κεφάτο σύζυγο της κ. Τάσο Τσουμάνη, η γνωστή πατρινή κ. Μαρία Δεληβοριά, ο κ. και η κ. Σπύρου Δεσινιώτη, ο κ. Τάκης Μακρυγιάννης, ο κ. Α. Αντωνόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕΔΕ κ. Α. Ροδόπουλος, ο εκ Πατρών Δικηγόρος κ . Β. Χαραλάμπης με την σύζυγο του, η κ. Διονυσία Δούρου με την Πρεσβευτή Ειδική Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ για θέματα Αντισημιτισμού και Ολοκαυτώματος κ. Φωτεινή Τομαή, η κ. Έφη Μπούτσικα  και πολλοί άλλοι.

Ήταν ιδιαίτερη η συμμετοχή πολλών διακεκριμένων μελών της Αθηναϊκής κοινωνίας, ακόμα και αυτής της Θεσσαλονίκης, που θέλησαν να τηρήσουν την Πατρινή παράδοση της Τσικνοπέμπτης και του Πατρινού Καρναβαλιού.

 Ο πλούσιος μπουφές, η εξαιρετική μουσική, κορδέλες και κομφετί, ο μεγάλος Σοκολατοπόλεμος  ανέβασαν το κέφι στα ύψη και δημιούργησαν πολλούς φίλους του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η εκδήλωση ήταν, πραγματικά, μια βραδιά που σπάνια συναντάς στην Αθήνα, με ... τεράστιο σοκολατοπόλεμο και αθρόα κατανάλωση των  πατρινού μας ποτών. Όλοι οι συμμετέχοντες εδήλωσαν από τώρα τη συμμετοχή στην επόμενη εκδήλωση, εκτιμώντας το Πατρινό πνεύμα!

Καρναβάλι της Πάτρας στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Ο Σύλλογος, εκπροσωπούμενος από τον Προέδρο κ. Θεοδόση Γεωργίου  με την σύζυγο του κ. Αλίκη Μητσάκου- Γεωργίου και το Μέλος της Επιτροπής σύνταξης του νέου Καταστατικού κ. Ανδρέα Αντωνόπουλο συμμετείχαν την Παρασκευή (21/2) το μεσημέρι στην μεγάλη εκδήλωση για το Καρναβάλι της Πάτρας στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, κατόπιν προσκλήσεως της Διοίκησης του αεροδρομίου.

 Η εκδήλωση που έγινε στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «FLY ME TO THE MOON” σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων και την εταιρεία «e –culture» πρόβαλε το αρχαιότερο Καρναβάλι της Ελλάδας σε μεγάλο αριθμό αλλοδαπών και Ελλήνων με ιδιαίτερη επιτυχία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture