Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεγάλη διάκριση για το «πατρινό» πρωτοποριακό σύστημα SEATRAC στις Βρυξέλλες

Μεγάλη διάκριση για το «πατρινό» πρωτοπο...

Επιτρέπει την πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα

Μια σημαντική διάκριση απέσπασε η ελληνική εταιρεία ΤΟΒΕΑ, η οποία έχει δημιουργήσει το πρωτοποριακό σύστημα SEATRAC, το οποίο επιτρέπει την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικές αναπηρίες και δυσκολίες στη θάλασσα.

Στα φετινά βραβεία EURORDIS Black Pearl Awards 2020 που διεξήχθησαν για 9 η συνεχόμενη χρονιά, η ΤΟΒΕΑ βραβεύτηκε στην κατηγορία Τεχνολογίας!

Τα βραβεία EURORDIS Black Pearl Awards, πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες, με σκοπό την αναγνώριση των εξαιρετικών επιτευγμάτων και την άριστη δουλειά ανθρώπων, οι οποίοι κάνουν τη διαφορά για αυτούς που πάσχουν από σπάνιες ασθένειες. Η διοργάνωση γίνεται κάθε Φεβρουάριο, την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων.

Η Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων καθιερώθηκε το 2008 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σπανίων Παθήσεων (EURORDIS) και τιμάται έκτοτε την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινή γνώμης και την άσκηση πίεσης, προκειμένου το σύστημα υγείας και πρόνοιας να προσαρμόζεται στους πάσχοντες από σπάνιο νόσημα, την πρόληψη και θεραπεία των παθήσεων τους.

Το «ευχαριστώ» της TOBEA για το SEATRAC

«Η ομάδα μας νιώθει την ανάγκη να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτή την τιμή. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το SEATRAC πηγαίνουν στην παραλία δέκα περισσότερες φορές σε σχέση με πριν. Είναι πιο πρόθυμοι να ταξιδέψουν και να

πάνε σε νέα μέρη αρκεί να βρουν εκεί SEATRAC. Το 2019 εγκαταστάθηκαν 97 SEATRAC με περισσότερες από 25.000 χρήσεις! Όμως το βραβείο δεν είναι απλά μια επιβράβευση της παραπάνω προσπάθειας αλλά μια δυνατή ώθηση για να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Έχουμε δει χαμόγελα και κοινωνίες να αλλάζουν αλλά δε σταματάμε. Στόχος μας να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες όλων και η Ελλάδα να γίνει πόλος έλξης προσβάσιμου τουρισμού!», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

 Αναλυτικά το κείμενο της EURORDIS για τη βράβευση της TOBEA

«Το Βραβείο Εταιρείας για την Τεχνολογία Υγείας αναγνωρίζει τη μοναδική συσκευή SEATRAC της εταιρίας TOBEA, η οποία διευκολύνει την πρόσβαση σε υπαίθριες δραστηριότητες νερού για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα. Οι σπάνιες ασθένειες και απαιτήσεις προσβασιμότητας είναι συχνά στενά συνδεδεμένες και αυτό το βραβείο γιορτάζει την τεχνολογική λύση της TOBEA που προάγει την ευημερία και την ισότιμη πρόσβαση επιτρέποντας στους ανθρώπους να απολαμβάνουν αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις