Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερώτηση Τσιγκρή σε Πλακιωτάκη για την προσέλκυση του τουρισμού κρουαζιέρας στο λιμάνι της Πάτρας

Ερώτηση Τσιγκρή σε Πλακιωτάκη για την πρ...

Απαραίτητη η συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων για να προωθηθεί η προσέλκυση πλοίων κρουαζιέρας και στην Πάτρα, αναφέρει

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη σχετικά με την προσέλκυση του τουρισμού κρουαζιέρας στο λιμάνι της Πάτρας.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

«Ένας τομέας στον οποίο το λιμάνι της Πάτρας υστερεί και επομένως διαθέτει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης, είναι η προσέλκυση του τουρισμού κρουαζιέρας.

Το λιμάνι της Πάτρας επισκέπτονται δύο έως τρία κρουαζιερόπλοια ετησίως, αριθμός δυσανάλογος με τις δυνατότητες του λιμανιού.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Ένωσης Λιμενικών Ελλάδας, το λιμάνι του Κατάκολου επισκέπτονται περίπου 250 κρουαζιερόπλοια ετησίως, ενώ το λιμάνι της Ιτέας 45.

Η προσέλκυση του τουρισμού κρουαζιέρας, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην τουριστική ανάπτυξης της Αχαΐας.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, κάθε επιβάτης κρουαζιερόπλοιου που περνάει από ένα λιμάνι διέλευσης, αφήνει στην τοπική αγορά περίπου 30 ευρώ, ενώ κάθε επιβάτης κρουαζιερόπλοιου που θα επιβιβαστεί από ένα λιμάνι εκκίνησης και άφιξης, αφήνει περίπου 300 ευρώ.

Οι μεσογειακοί προορισμοί, διαθέτουν μεγάλο ποσοστό της συγκεκριμένης αγοράς, επομένως η Πάτρα μπορεί να επωφεληθεί αποκομίζοντας σημαντικά και πολύπλευρα οφέλη για την τοπική οικονομία και την τουριστική της ανάπτυξη.

Συνεπώς, είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων, προκειμένου να προωθηθεί η προσέλκυση πλοίων κρουαζιέρας στο λιμάνι της Πάτρας».

Πιο συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής ρωτά τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) την προσέλκυση πλοίων κρουαζιέρας στο λιμάνι της Πάτρας και β) την ενίσχυση των λιμενικών υποδομών;

*Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις