Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το πιο κλασικό λάθος, όταν βγάζουμε selfie και άλλες φωτογραφίες

 Το πιο κλασικό λάθος, όταν βγάζουμε sel...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Οι φωτογραφίες σας δείχνουν ανεστίαστες και θαμπές

Τα περισσότερα smartphones διαθέτουν πλέον μια, δύο ή και περισσότερες κάμερες για λήψη φωτογραφιών, ακόμη και selfies - με διπλές κάμερες. Τα έξυπνα τηλέφωνα ωστόσο προϋποθέτουν και έξυπνο χειρισμό. Μπορεί να μην το φαντάζεστε, αλλά το κινητό σας τηλέφωνο μπορεί και καλύτερα, απλά ένα λάθος που κάνουμε σχεδόν πάντα, υποβαθμίζει τις δυνατότητές του. 

Προσπαθήστε να θυμηθείτε την τελευταία φορά που καθαρίσατε τον φακό ή φακούς της κάμερας ή των καμερών του κινητού σας τηλεφώνου. Ναι, συνήθως καθαρίζουμε την οθόνη ώστε να μην έχει δαχτυλιές, αλλά τους φακούς της οπίσθιας και της μπροστινής κάμερας, μάλλον τους ξεχνάμε. Το αποτύπωμα μιας δαχτυλιάς στον φακό της selfie κάμεράς μας, δεν θα φανεί εύκολα στην φωτογραφία μας, σαν δαχτυλιά, ωστόσο θα έχει σαν αποτέλεσμα μια ελαφρώς θολωμένη, φωτογραφία. 

Ειδικά στην περίπτωση νυχτερινής λήψης, ένας λερωμένος φακός σημαίνει  γραμμές φωτός να διατρέχουν ολόκληρη την οθόνη μας. Το αποτέλεσμα είναι πολύ έντονο και αυτό που βλέπετε από τα φώτα στον χώρο, αποτυπωμένο στις φωτογραφίες σας δεν είναι ένα τυχαίο εφέ. Είναι το αποτέλεσμα της διάθλασης του φωτός, πάνω στον λερωμένο από σκόνη ή αποτυπώματα και λάδωμα, φακό σας.

Βασικό, σχεδόν πριν από κάθε φωτογραφία, είτε από την οπίσθια είτε από την selfie κάμερα, να καθαρίζετε με ένα ασφαλές πανάκι, ή απόλυτα στεγνό και καθαρό κομμάτι ύφασμα, τις κάμερές σας. Η φωτογραφίες σας και ακόμα τα βίντεό σας, θα αναβαθμιστούν με μια κίνηση και τα megapixel του κινητού σας θα αποτυπωθούν χωρίς φραγμούς στις ψηφιακές φωτογραφίες σας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις