Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιατροδικαστής για νεκρό βρέφος: Πρωτοφανής τέτοια κακοποίηση σε τόσο μικρή ηλικία

Ιατροδικαστής για νεκρό βρέφος: Πρωτοφαν...

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις

Για βαριά σεξουαλική κακοποίηση του βρέφους από τη Συρία που μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο Παίδων έκανε λόγο ο ιατροδικαστής Σ. Μπουζιάνης.

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα ο κ. Μπουζιάνης είπε χαρακτηριστικά ότι πρώτη φορά είδε τέτοια κακοποίηση σε τόσο μικρή ηλικία.

Έκανε και πάλι λόγο για «παρά φύσιν στοιχεία σεξουαλικής κακοποίησης», ενώ βρίσκεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ιστολογικών εξετάσεων που θα ρίξουν φως στην αιτία θανάτου του άτυχου βρέφους.

 

Όσον αφορά στα αδέλφια του άτυχου βρέφους, 11 μηνών, οι πρώτες εξετάσεις δεν έδειξαν σημάδια κακοποίησης, ωστόσο τα δύο παιδιά του ζευγαριού και ένα ακόμα, που διέμενε στο ίδιο διαμέρισμα, παραμένουν υπό νοσηλεία στο νοσοκομείο.

«Του έκανα κλύσμα, δεν ήθελα να του κάνω κακό»
Στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής έχουν προσαχθεί οι γονείς του, οι οποίοι είναι υπήκοοι Συρίας και διαμένουν σε μισθωμένο διαμέρισμα από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων.

 
Επιπλέον, προσήχθη ακόμη ένα ζευγάρι ομοεθνών τους, το οποίο φιλοξενείτο στο ίδιο διαμέρισμα.

Η μητέρα του βρέφους ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι το μωρό αντιμετώπιζε πρόβλημα και του έκανε συχνά κλύσμα. «Το μωρό μου τις τελευταίες ημέρες ήταν ανήσυχο, δεν έτρωγε καθόλου και αποφάσισα να του κάνω κλύσμα. Δεν ήθελα να του κάνω κακό».

Οι έμπειροι αξιωματικοί προσπαθούν να σχηματίσουν το προφίλ της οικογένειας που ήρθε στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια και από τότε ζει με την αρωγή ΜΚΟ.

Παράλληλα ψάχνουν το προφίλ του άλλου ζευγαριού που φιλοξενούσαν στο διαμέρισμα του Ζωγράφου, ώστε να διαπιστώσουν αν είχαν κάποια εμπλοκή στην υπόθεση.

Παράλληλα, εξετάζονται και οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης ΜΚΟ, ώστε να συγκεντρωθούν στοιχεία για την υπόθεση.

Η ανακοίνωση του Παίδων
Ανακοίνωση για τις συνθήκες θανάτου βρέφους 11 μηνών από την Συρία, εξέδωσε το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Όπως υπογραμμίζεται σήμερα «διεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ βρέφος θήλυ ηλικίας 11 μηνών, άσφυγμο και απνοϊκό. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν. Ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και εκλήθη ιατροδικαστής».

Όπως ανέφεραν πηγές της αστυνομίας, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το βρέφος έφερε επιπλέον και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, και προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής οι γονείς του, υπήκοοι Συρίας καθώς και ένα ακόμη ζευγάρι ομοεθνών τους, το οποίο φιλοξενείτο στο διαμέρισμά τους.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις