Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα με μπάντες χάλκινων αλλά χωρίς δωρεάν σουβλάκια

Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα με μπάντες χάλκι...
Βγενόπουλος Φάνης

Δεν θα γίνει λαϊκή συναυλία στο Νότιο Πάρκο

Διαφορετικός θα είναι φέτος ο εορτασμός της Τσικνοπέμπτης 20 Φεβρουαρίου στην Πάτρα, χωρίς ωστόσο να χάνει σε τίποτα από το κλίμα γενικευμένης γιορτής και ευθυμίας που επικρατεί παραδοσιακά την ημέρα εκείνη σε όλη την πόλη.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων δεν πρόκειται να διοργανώσει λαϊκή συναυλία στο Νότιο Πάρκο, ούτε θα μοιράσει δωρεάν σουβλάκια, όπως συνέβαινε τις προηγούμενες χρονιές.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, φέτος σε συνεννόηση με την Κοινωφελή του Πατρινού Καρναβαλιού, αποφασίστηκε οι καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου την Τσικνοπέμπτη, να πλαισιωθούν από πέντε ορχήστρες χάλκινων που θα παίζουν στους δρόμους της πόλης, από το πρωί μέχρι το απόγευμα.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η πλατεία Τριών Συμμάχων, όπου στις 2 το μεσημέρι, θα συναντηθούν και οι πέντε ορχήστρες και θα ακολουθήσει συναυλία. Να σημειωθεί ότι πέρσι την Τσικνοπέμπτη οι τέσσερις μπάντες (φέτος θα είναι πέντε), είχαν ξεσηκώσει τους Πατρινούς, λόγω της αυθεντικής, παραδοσιακής φυσιογνωμίας της μουσικής τους και της ξεχωριστής ιστορίας τους.

Για τους Πατρινούς η Τσικνοπέμπτη είναι ημέρα χαράς, γιορτής, ανεμελιάς και σάτιρας και η παρουσία των μουσικών με τα χάλκινα όργανα που θα περιδιαβούν τους δρόμους του κέντρου και των συνοικιών, «δένει» αρμονικά με το κλίμα της ημέρας εκείνης.

Φυσικά, το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης, θα κορυφωθούν εκδηλώσεις με επίκεντρο τα λαϊκά δρώμενα στην Άνω πόλη της Πάτρας. Φέτος, μάλιστα το δρώμενο θα έχει τίτλο «Ο Καραγκιόζης πρόεδρος» και όχι ο «Γάμος του Καραγκιόζη», όπως πέρσι.

 

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κ...

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture