Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γιώργος Ρώρος: "Mπορεί να επιτευχθεί ομοφωνία όταν τα συμφέροντα της πόλης υπερισχύουν"

Γιώργος Ρώρος:  "Mπορεί να επιτευχθ...

Τοποθέτηση για το θαλάσσιο μέτωπο

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Γιώργου Ρώρου "Ώρα Πατρών" αναφέρει: Η απόδοση της πρώην λιμενικής ζώνης το 2018 από την κυβέρνηση Σύριζα στον Δήμο Πατρέων έθεσε την Πάτρα μπροστά σε ένα σταυροδρόμι εξελίξεων. Η πόλη κλήθηκε να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό της για την ανάπτυξη που οραματίζεται και επιθυμεί με κύριο άξονα την ακτογραμμή της και τη σχέση της με τη θάλασσα. Στη διαδικασία της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο της πρότασης για διενέργεια αρχιτεκτονικού σχεδιασμού είχαμε την ευκαιρία να καταθέσουμε τις απόψεις μας και τις διαφωνίες μας. Επιγραμματικά θα αναφέρουμε την απουσία παρέμβασης στο τμήμα από Τρ. Ναυάρχων έως Αγ. Νικολάου και τον χώρο της μαρίνας, την έλλειψη παρέμβασης για τις απαραίτητες κυκλοφοριακές και πολεοδομικές ρυθμίσεις και της ένταξης της Όθωνος Αμαλίας στον ευρύτερο σχεδιασμό και τον αποκλεισμό της θαλάσσιας δραστηριότητας από το θαλάσσιο μέτωπο, όπως η κρουαζιέρα και η θαλάσσια αναψυχή, την ασάφεια που διατυπώθηκε στο καθεστώς των δεσμευμένων οικοπέδων για τη διάνοιξη της Κ. Καραμανλή.

Ωστόσο, η ανοικτή διαδικασία του διαγωνισμού επιτρέπει παρεμβάσεις σήμερα με άμεση κατεδάφιση των τειχών που περικλείουν το παλιό λιμάνι και επιλογή δράσεων στο μέλλον με επιπλέον διεκδικήσεις από την πλευρά της πόλης για το τμήμα του εμπορικού λιμανιού.

Τα σημαντικότερα εμπόδια, όμως, συνεχίζουν να είναι αφενός η υπογειοποίηση του τρένου κατά τη διέλευσή του από το θαλάσσιο μέτωπο την οποία η κυβέρνηση Σύριζα είχε αποδεχτεί και δρομολογήσει ενώ η παρούσα προσπαθεί να την ακυρώσει αφετέρου ο ακριβής προσδιορισμός της ζώνης αιγιαλού και παραλίας ώστε να αποσαφηνιστεί το είδος των επιτρεπόμενων παρεμβάσεων.

Σε κάθε περίπτωση, η ομόφωνη υποδοχή στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο της πρότασης για τη διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου της καταδεικνύει το γεγονός ότι μπορεί να επιτευχθεί ομοφωνία και συναίνεση όταν τα συμφέροντα της πόλης υπερισχύουν αυτά των επιμέρους παραταξιακών.

Την ίδια ομοφωνία θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε και στο θέμα της διαχείρισης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου στο δημοτικό συμβούλιο που αιτηθήκαμε ως ΩΡΑ Πατρών και θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Την ίδια ομοφωνία θα επιτύχουμε και στην επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων του Κοινωνικού Οργανισμού όταν φέρει το θέμα προς συζήτηση η δημοτική αρχή μετά από τις αντιδράσεις των απολυμένων, των εργαζομένων και την πίεση του εκπροσώπου της ΩΡΑ Πατρών στον ΚΟΔΗΠ. Είμαστε σίγουροι ότι η δημοτική αρχή θα αναγκαστεί να πάρει πίσω τις απολύσεις.

 

ΥΓ. Επισημάνθηκε και κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου αλλά αξίζει να τονιστεί ξανά η πολύ καλή δουλειά και η πλήρης τεκμηρίωση από την ομάδα των αρχιτεκτόνων του Δήμου που επιμελήθηκε την πρόταση. Απέδειξαν ότι η γνώση και η θέληση υπάρχουν. Τους ευχαριστούμε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις