Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πολλοί Πατρινοί στο αντίο του ιατρού μαιευτήρα Παναγιώτη Μελιγδή στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου

Πολλοί Πατρινοί στο αντίο του ιατρού μαι...

Απαρηγόρητοι η αγαπητή σύζυγος του, εκπαιδευτικός Ελπίδα και τα δύο τους παιδιά, Δημήτρης και Αλέξανδρος

Σε κλίμα θλίψης και συγκίνησης τελέστηκε στις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου 2020 στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου η κηδεία του συμπολίτη ιατρού γυναικολόγου – μαιευτήρα Παναγιώτη (Τάκη) Μελιγδή που έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή στα 55 του μόλις χρόνια. Ο εκλιπών είχε σπουδάσει στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, καταγόταν από τις Καμάρες Αιγίου και είχε εργαστεί κατά κύριο λόγο στον ιδιωτικό τομέα σε κλινική του Αγρινίου καθώς και στην μαιευτική κλινική του Ιδιωτικού Θεραπευτηρίου Ολύμπιον στα Συχαινά Πατρών.

Όπως ανέφερε και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος που τέλεσε την εξόδιο ακολουθία μαζί και με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο και άλλους ιερείς, ανάμεσα τους και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, ο εκλιπών ήταν ένας αγαπητός συμπολίτης, τίμιος, ευχάριστος και δημιουργικός που έφυγε νέος κι ενώ μπορούσε να προσφέρει πολλά ακόμη στην κοινωνία. Ο κ.κ. Χρυσόστομος απηύθυνε λόγια παρηγορίας στην οικογένεια του Παναγιώτη Μελιγδή τονίζοντας πως η ζωή μας είναι στα χέρια του Θεού κι εκείνος ορίζει τα καθ’ ημάς.

Πολλοί ήσαν εκεί στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου για να συλλυπηθούν την σύζυγο του εκλιπόντος, Ελπίδα το γένος Βακάλογλου, η οποία είναι καθηγήτρια φιλόλογος και υπηρετεί στο 6ο λύκειο Πατρών. Γονείς της Ελπίδας όπως ήδη έχουμε γράψει είναι οι εκπαιδευτικοί Δημήτρης (Μίμης) και Αλέκα Βακάλογλου, οι οποίοι για ένα διάστημα υπηρετούσαν ταυτόχρονα στα κοινά της πόλης των Πατρών (ο Δημήτρης Βακάλογλου στο Δημοτικό συμβούλιο και η πρώην Νομάρχης Αργολίδας και πρώην υποψήφια βουλευτής Αλέκα Βακάλογλου ως νομαρχιακή σύμβουλος Αχαΐας). Ο εκλιπών είχε αποκτήσει με τη σύζυγο του Ελπίδα δύο γιους, τον Δημήτρη και τον Αλέξανδρο. Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία ήταν πολλοί γιατροί ανάμεσα τους ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αγ. Αλεξίου, ο Γιάννης Βερβίτας, η Χριστίνα Ζορμπά, επίσης παρευρέθηκαν ο πρώην Περιφερειάρχης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Απόστολος Κατσιφάρας, ο βουλευτής Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής, η αντιδήμαρχος υγείας Βίβιαν Σαμούρη, ο Νίκος Δούρος, ο Περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Νικόλαος Μπαλαμπάνης, η εκπαιδευτικός Βίβιαν Φαρμάκη που είχε μαθήτρια την Ελπίδα Βακάλογλου στο Κλασικό Λύκειο Πατρών, κ.α. Επίσης παρέστη ο επικεφαλής της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο «Νέα Πάτρα», Νίκος Νικολόπουλος, ο Νίκος Δούρος, ο Γιώργος Ρώρος, η εκπαιδευτικός Βούλα Μπαρλή, ο Σωτήρης Μαμάσης, κ.α.

Ανάμεσα στα στεφάνια που κατατέθηκαν στην μνήμη του Παναγιώτη (Τάκη) Μελιγδή ήταν του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας, ψήφισμα του οποίου ανεγνώσθη στο τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας, του Θεραπευτηρίου Ολύμπιον, του 6ου λυκείου Πάτρας και της Μονάδας Υγείας πρώην ΙΚΑ Μεσολογγίου.     

Ακολούθησε η ταφή του Παναγιώτη Μελιγδή στο Β’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών στη Λεύκα.

Κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις