Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε Αμφιλοχία και Πύργο τα νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Δυτική Ελλάδα

Σε Αμφιλοχία και Πύργο τα νέα κέντρα φιλ...

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες

Τις περιοχές στις οποίες θα γίνουν τα νέα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών στην ενδοχώρα αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ύστερα και από τις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα κέντρα μεταναστών στα νησιά.

Όπως είναι γνωστό στη δυτική Ελλάδα θα δημουργηθούν κέντρα φιλοξενίας μεταναστών σε Πύργο και Αμφιλοχία.

Επί της ουσίας πάντως, δεν θα πρόκειται για κλειστά κέντρα, αλλά για κέντρα ελεγχόμενης πρόσβασης, αφού τα πρώτα αντιβαίνουν στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Στις δομές αυτές θα φιλοξενούνται δηλαδή όσοι φτάνουν στα νησιά προκειμένου να εξεταστούν οι αιτήσεις τους για άσυλο. Επίσης, όσοι εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά, αλλά και όσοι δεν δικαιούνται ασύλου και άρα προορίζονται για επιστροφή.

 
Θα δικαιούνται εξόδων με κάρτα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, ενώ οι δομές θα είναι κλειστές τα βράδια και κάθε παραβίαση του κανόνα τάξης θα φέρνει πιο κοντά στην επιστροφή τον παραβάτη, καθώς θα λειτουργεί αρνητικά ως προς την αίτησή του για άσυλο. Ουδείς θα μένει στα κέντρα για περισσότερους από τρεις μήνες, καθώς εντός 30 ημερών θα πρέπει να ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τις αιτήσεις ασύλου σε πρώτο βαθμό και εντός 60 ημερών σε δεύτερο.

Σημειώνεται, τέλος, ότι εν όψει και της αναθεώρησης της Συνθήκης του Δουβλίνου και τις σχετικής πρότασης που ήδη έχει διατυπωθεί από τη Γερμανία – με θετικά μηνύματα για την Ελλάδα – η κυβέρνηση επιδιώκει τη διεθνοποίηση του προβλήματος και τη διαμόρφωση νέας πολιτικής ευθύνης και αλληλεγγύης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως λέγεται χαρακτηριστικά. Η αρχή δεν αποκλείεται να γίνει από τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θέτει το ζήτημα όπως ακριβώς είχε κάνει στην αντίστοιχη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου, ζητώντας τότε από τους Ευρωπαίους ηγέτες ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εξετάσουν ακόμη κι ένα plan B εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις