Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επέστρεψαν δύο Έλληνες από την "πηγή" του κορωνοϊού

Επέστρεψαν δύο Έλληνες από την "πηγ...

Από την Ουχάν

19:50 Στην Ελλάδα βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα δύο Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στην Ουχάν της Κίνας όπου εκατοντάδες κάτοικοι πεθαίνουν από τον κορωνοϊό. Οι δύο Έλληνες ήρθαν μέσω Ρώμη και θα παραμείνουν για δύο εβδομάδες απομονωμένοι στο Νοσοκομείο "Σωτηρία". 

«Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, κατέστη δυνατός ο επαναπατρισμός δύο Ελλήνων από την Κίνα», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών με σχετική ανάρτησή του στο twitter. «Ευχαριστούμε τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιταλία για την υποστήριξή τους για την ασφαλή επιστροφή τους».

Υπενθυμίζεται ότι όλο το προηγούμενο διάστημα το υπουργείο Εξωτερικών βρισκόταν σε στενό συντονισμό με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας, καθώς και με τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με τον επαναπατρισμό των δύο αυτών Ελλήνων, οι οποίοι βρίσκονταν σε περιοχές της Κίνας που τελούν υπό καραντίνα λόγω των κοροναϊού.

Οι δύο Έλληνες που επέστρεψαν στην Ελλάδα με στρατιωτικό αεροσκάφος είναι καλά στην υγεία τους, ενώ έχουν τηρηθεί όλα τα ιατρικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε ισχύ τις τελευταίες ημέρες στην χώρα μας από το υπουργείο Υγείας.

 

18:15 Επαναπατρίζονται απόψε δύο Έλληνες υπήκοοι, από τη Ουχάν της Κίνας, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και οι δύο Έλληνες είναι καλά στην υγεία τους.

Επίσης, όπως έχει γίνει γνωστό, έχουν τηρηθεί όλα τα ιατρικά πρωτόκολλα που εχουν τεθεί σε ισχύ τις τελευταίες ημέρες στην χώρα μας από το υπουργείο Υγείας και το στρατιωτικό αεροσκάφος που τους μεταφέρει αναμένεται να προσγειωθεί απόψε στην Αθήνα.

Με την άφιξη τους αναμένεται επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις