Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παρουσία της Βασίλισσας η Καρναβαλούπολη στους Αμπελόκηπους Πατρών- ΦΩΤΟ

Παρουσία της Βασίλισσας η Καρναβαλούπολη...

Με μηνύματα για την ανακύκλωση

 

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των περιφερειακών Καρναβαλουπόλεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Καρναβαλιού των Μικρών δίνοντας καρναβαλικό χρώμα σε απομακρυσμένες περιοχές και προσφέροντας οάσεις χαράς, ανεμελιάς και δημιουργίας στους μικρούς αλλά και στους μεγάλους που τους συνόδευαν.

Το πρωί του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου από τις 10.30πμ έως τις 2μμ στην 3η Περιφερειακή Καρναβαλούπολη, που φιλοξενήθηκε στην πλατεία Αμπελοκήπων στα Κάτω Συχαινά και διοργανώθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας με τη συνεργασία του τοπικού διαμερίσματος και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοκήπων «Η Πρόοδος», μαζί με τον πολύ κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Καρναβαλιού των Μικρών (μικροί και μεγάλοι) βρέθηκε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος συνοδευόμενος από την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ήρα Κουρή παρακολούθησε με ιδιαίτερα τις δράσεις που είχαν ως θεματική την Ανακύκλωση.

Παρούσα και η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 Μαρία Κυριακοπούλου, που συνομίλησε και εμπλέχτηκε με τα παιδιά. Με σύμμαχο τον ιδανικό καιρό οι μικροί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις δράσεις του Καρναβαλιού των Μικρών και να συμμετάσχουν ενεργά στα διαδραστικά παιχνίδια που είχαν ως θέμα την Ανακύκλωση – κεντρικό θέμα του Καρναβαλιού των Μικρών – αλλά και στη δράση ζωγραφικής με θέμα «Σε φοβίζω πόλεμε!», που αποτελεί ιδέα της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού και σύμφωνα με αυτή οι λιλιπούτιοι καρναβαλιστές εξέφρασαν τα συναισθήματά τους ζωγραφίζοντας.

Τα οικολογικά και αντιπολεμικά μηνύματα των δράσεων περνώντας με ευαίσθητο και προσεκτικό τρόπο μέσω των δημιουργικών απασχολήσεων των μικρών βρήκαν πρόσφορο έδαφος δημιουργώντας τη σωστή συνείδηση για τη σωτηρία της φύσης και του περιβάλλοντος αλλά και για την εδραίωση της ειρήνης μεταξύ των λαών του πλανήτη. Παράλληλα μοιράστηκε το φυλλάδιο (flyer) που εξέδωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση – Καρναβάλι Πάτρας σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών – παράρτημα Πάτρας με τίτλο «Λέμε Όχι στα Ναρκωτικά» προτρέποντας για Καρναβάλι και ζωή με διασκέδαση αλλά χωρίς ουσίες.

 

Οι δυο κεντρικές δράσεις μαγνήτισαν τους μικρούς και τους ενέπλεξαν δημιουργικά. Από τη μια πλευρά το διαδραστικό παιχνίδι - αναπαράσταση του γνωστού σε μικρούς και μεγάλους παραμυθιού «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμυγκας», που παρουσιάστηκε από τους Μάχη Γιαννακοπούλου και Κωνσταντίνο Γκολομάζο, στάθηκε η ιδανική αφορμή να μεταδοθούν στα παιδιά οι αξίες της προσφοράς, της αλληλεγγύης, της χαράς, μηνύματα για την ειρήνη και τον πόλεμο και τον κύκλο της ζωής.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα X-Saltibagos στο διαδραστικό παιχνίδι για τα παιδιά «Ο Ανακύκλωπας και ο Μαύρος Άρχοντας του Πλαστικού» παρουσίασε με τον καλύτερο τρόπο το θέμα της Ανακύκλωσης κάνοντάς το προσιτό στους μικρούς και διασκεδάζοντάς τους μέσα από τη σύγκρουση του κακού Μαύρου Άρχοντα του Πλαστικού (γιγαντόκουκλα κατασκευή από ανακυκλώσιμα) με τον καλό γίγαντα Ανακύκλωπα (γιγαντόκουκλα από κάδους ανακύκλωσης) και την τελική επικράτηση του δεύτερου με συνέπεια την αποκατάσταση της ισορροπίας στη φύση.

Για την δράση χρησιμοποιήθηκαν ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτόκουτα, τενεκεδάκια, σακούλες σκουπιδιών κλπ), κόλλες ατλακόλ, ξύλινα καδρονάκια και καρφιά κάνοντας ζωντανή και πρακτική τη διαδικασία της Ανακύκλωσης και των μηνυμάτων της. Παρουσιαστής της Καρναβαλούπολης ήταν ο Δημήτρης Μουλίνος.

Μετά την πραγματοποίηση των τριών περιφερειακών Καρναβαλουπόλεων σε Περιβόλα, Δεμένικα και πλατεία Αμπελοκήπων στα Κάτω Συχαινά, το επόμενο Σαββατοκύριακο 15 και 16 Φεβρουαρίου το Καρναβάλι των Μικρών επιστρέφει στο κέντρο της Πάτρας με τις δυο Κεντρικές Καρναβαλουπόλεις που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις