Back to Top
#TAGS Novartis Πατρών-Πύργου Κορωνοϊός Ακύρωση Πατρινού Καρναβαλιού Μεταναστευτικό
Εξάπλωση κορωνοϊού Χάρτης

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Σκέψεις με αφορμή την εκ νέου απόκρυψη της προσφοράς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Πατρέων

Σκέψεις με αφορμή την εκ νέου απόκρυψη της προσφοράς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Πατρέων

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Διαμαρτύρεται η δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας στο Δήμο Πατρέων, εναντίον του Δευθύνοντα Συμβούλου του ΟΛΠΑ, με αφορμή δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας στην Καβάλα «7η Μέρα».

Ο κ. Πελετίδης εγκαλεί συνδετημόνες της σύσκεψης των επικεφαλής Λιμανιών της χώρας, που έγινε στην Αθήνα, ότι η εφημερίδα  μεταφέρει μαρτυρία του Προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας, πως ο συνάδελφος της Πάτρας δηλαδή:

«...Ο ΚΚΕ Δήμαρχος της Πάτρας, που το κόμμα του θριαμβολογούσε που ήταν ο μόνος Δήμος που κατάφερε να πάρει επί ΣΥΡΙΖΑ τμήμα του λιμανιού της πόλης, τώρα θέλει να το επιστρέψει, γιατί δεν μπορεί να το διαχειριστεί, αλλά ούτε και να επενδύσει».

Επειδή αυτά είναι στη σφαίρα του... σου 'πα, μου 'πες, δεν θα μπει κανείς στον κόπο να ασχοληθεί, μέχρι να κατατεθούν στοιχεία, παρά την άρνηση του Προέδρου ΟΛΠΑ να τα επιβεβαιώσει.

Ωστόσο εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι η απέχθεια του Δήμαρχου  Πατρέων, όταν ακούει και μόνον τη λέξη ΣΥΡΙΖΑ και η  αποφυγή του σε αναφορά της προσφοράς του προέδρου αυτού το Κόμματος, όταν μιλάει για την Πάτρα.

Η τόσο εμμονική προσήλωσή του στην γραμμή του ΚΚΕ, δεν είναι κατακριτέα για έναν απλό πολίτη. Όταν όμως πρόκειται για θεσμικό εκπρόσωπο, από τη θέση του Δημάρχου Πατρέων, αλλάζει το θέμα.

Πολύ περισσότερο εάν επιμένει  παραβλέποντας τις ανάγκες της πόλης που εγείρουν την απαίτηση συνεργασίας των θεσμικών οργάνων για την αντιμετώπιση των όποιων ζητημάτων εκκρεμούν, τότε μάλλον  το... καράβι στραβά αρμενίζει!

Αφορμή λαμβάνω από την αποστροφή του λόγου της απάντησης εκ μέρους του Δήμου, προς τον ΟΛΠΑ και όσους άλλους εννοεί ο κ. Πελτίδης:

«Το παραλιακό μέτωπο που με τους αγώνες του Πατραϊκού λαού παραχωρήθηκε στον Δήμο, δεν είναι για τα δόντια τους. Θα αναπλαστεί και θα αποδοθεί σε χρήση στους δημότες».

Αυτά γράφει. Κι εδώ με την τακτική της επαναστατικής ντρίμπλας, βγάζει αντιδεξιές κορόνες, χωρίς παράλληλα να θυμάται ποιος ήταν στην κυβέρνηση όταν δόθηκε στους πολίτες της Πάτρας η έκταση αυτή, απελευθερώνοντας το παραλιακό πρόσωπο!

Να τους υπενθυμίσω ότι ήταν ο ίδιος που παρεχώρησε την έκταση με τα "φρικιά", Λιπασμάτων κτίρια της Δραπετσώνας που ήδη αναπλάθεται, από τον εκεί δήμαρχο, ο οποίος δεν τσιγκουνεύτηκε ευχαριστίας προς τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.

Αντιθέτως στην Πάτρα, ο... κόκκινος Δήμαρχος(!) ακολουθεί την τακτική της στείρας άρνησης, παρά το γεγονός ότι τα όσα δωράκια έχει λάβει επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι δήμαρχοι  δεν τα έχουν δει ούτε στον ύπνο τους! Κάτι που του υπενθυμίζει η δημοτική παράταξη του Γιώργου Ρώρου ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ!

«Το παραλιακό μέτωπο που με τους αγώνες του Πατραϊκού λαού παραχωρήθηκε στον Δήμο...» αναφέρει κατά αμνήμονα τρόπο ο κ. Πελετίδης, που δεν θέλει να στενοχωρήσει την ηγεσία της ΝΔ, η οποία επί υπουργίας Βαρβιτσιώτη παραχωρούσε στην πόλη μόνον 350 μέτρα, αντί των 7.500 το όλου μετώπου και των άμεσα παραδομένων 3.500 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με προοπτική την παράδοση του συνόλου της παραλίας, εφόσον μεταφερθεί σταδιακά το βόρειο εμπορικό λιμάνι, στο νότο, δίπλα στο σημερινό διεθνές του ΟΛΠΑ!

Αλλά, όταν μιλάμε για την ανοίκεια στάση της παράταξης του ΚΚΕ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, του ΣΥΝ χθες, του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου προχθές, του ενιαίου ΣΥΝ και της ΕΑΡ πιο πίσω, όπως και του ΚΚΕ Εσ. στην πρώτη μεταδικτατορική δεκαετία, μα και στις ημέρες του Φλεβάρη 1968, εκεί που κρίθηκε για τα επόμενα χρόνια το μέλλον της Αριστεράς, συνδέοντας το κομμένο νήμα της προδικτατορικής Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς του 25%, -που συνεργάστηκε με την Αριστερά εντός της ΕΚ και τον τότε νεαρό Α. Παπανδρέου- με την Αριστερά του 35,6%, στα 1915, που την έφερε στην κυβέρνηση χάρη και στην στήριξη του κόσμου από την σοσιαλιστική παράταξη και που σήμερα, παρά τις λυσσώδεις αντιδράσεις από Δεξιά και από Αριστερά, και με το πλήθος διαψεύσεων από την επτάμηνη διαχείριση της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ, όντας στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προαλείφεται για την επάνοδό της, θα πρέπει να μην ξεχνάμε.

Και να προχωρούμε απερίσπαστοι, προς στον σκοπό μας. Την ανατροπή αυτής της ακραίας πολιτικής της Ακροδεξιάς του ικριώματος, που βάζει θηλιά στο λαιμό των λαϊκών τάξεων.

Όσο για την αντίθεση του ΚΚΕ προς την Αριστερά, όλοι το ξέρουν: Κρατά χρόνια αυτή η... κολόνια.

Κοσμογονία χαλασμού συνέβη στις ανατολικές  χώρες κι αυτοί δεν αντιλήφθηκαν τίποτε. Τώρα περιμένει κανείς να αντιληφθούν;

Είναι τυχαίο ότι τα κομμουνιστικά κόμματα σε ολόκληρο τον αναπτυγμένο κόσμο φθίνουν;

Και σε κάποιες χώρες έχουν εξαφανισθεί τελείως και οι αριστεροί που απέμειναν ενεοί, συγχωνεύτηκαν σε κόμματα Labour Party‎, τύπου Εργατικό!

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις